Sahte kimlikle tedavi olmuştu

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda yaralandıktan sonra sahte kimlik ile giriş yaptığı hastanede tedavi olurken yakalanarak tutuklanan sanık Sibel U, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 25.02.2017 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde PKKllara kar düzenlenen operasyonda yaralandktan sonra sahte kimlikle hastanede tedavi olurken yakalanp tutuklanan sank, müebbet hapis cezasna çarptrld.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesinde görülen karar durumasnda tutuklu sank Sibel U. ve avukatlar hazr bulundu.

Cumhuriyet savcs esas hakknda verdii mütalaasnda, sann Sur ilçesinde güvenlik güçleri ile girilen çatmada yaralandnn ve bu srada ateli silah kullandnn tespit edilmesi nedeniyle üzerine atl suçu ilediine ilikin kuvvetli üphenin bulunmas gerekçesiyle cezalandrlmas yönünde görüünü bildirdi.

Örgüt üyesi deilim

Sank Sibel U, PKK üyesi olmadn ileri sürdü. Sur ilçesinin tarihi bir olduu için gezmek amacyla geldiini iddia eden Sibel U, savunmasnda u ifadelere yer verdi:

Nasl yaralandm bilmiyorum. Gözümü açtmda hastanedeydim. Ben kendimi Rozerin Altun olarak tantmadm. Hemireler öyle söylemi. Ben de ailemle sorun yaadm için bana ulamamalar için bu konuda sesimi çkarmadm. Ben sonradan Rozerin Altun olmadm ismimin Sibel U. olduunu polislere söylemitim. Suçlamalar kabul etmiyorum.

Tahliye talebinin ardndan mahkeme, tutuklu sank Sibel Unun Devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak suçundan müebbet hapis cezasna çarptrlmasna karar verdi.

Olayn geçmii nedir?

2 yl önce Diyarbakrn Sur ilçesinde ilan edilen sokaa çkma yasa srasnda güvenlik güçleri ile örgüt üyeleri arasnda çkan çatmada yaralanan Sibel U, Rozerin Altun isimli sahte kimlikle 17 Ekim 2015te hastaneye giri yaparak tedavi olduu srada gözaltna alnarak tutuklanmt.

Yaplan aratrmalar sonucunda 22 Haziran 2016da Lice ilçesi krsalnda gerçekletirilen terör operasyonda ele geçirilen kadn örgüt mensuplarnn bilgilerinin yer ald dökümanda sann isminin yer ald, örgüt mensuplar arasndan gerçekletirilen telsiz görümesinde sann çatmada yaraland ve sicil bilgilerinin geçtii tespit edilmiti.

Ana Sayfaya Git