Sahte sağlık raporları!

Hakkari merkezli sahte sağlık raporu operasyonu

Haberler 18.07.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ve emdinli ilçeleri ile Vanda, salk raporunda sahtecilik yaparak kamuyu zarara urattklar belirlenen 39 üpheli yakaland

Hakkarinin Yüksekova ve emdinli ilçeleri ile Vanda, salk raporunda sahtecilik yaptklar ve bu raporlarla kamuyu zarara urattklar gerekçesiyle 39 kii gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Hakkari Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda, Hakkari Devlet Hastanesinde düzenlenen engelli salk kurulu raporlarnda sahtecilik yapld ve bu raporlarla kamuyu zarara urattklar tespit edilen kiilere yönelik operasyon gerçekletirildi.

l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü ekiplerince yaklak 6 ay süren teknik dinleme ve fiziki takip sonucunda 13 Temmuzda Hakkari merkezli olmak üzere Yüksekova ve emdinli ilçeleri ile Vanda e zamanl Beyaz Önlük Operasyonu düzenlendi.

SAHTE RAPOR OPERASYONU

Operasyonda, hastanede çalan baz kamu personeli ile sahte rapor kullandklar belirlenen 39 üpheli gözaltna alnd.

Kamuda çalan üphelilerin, sahte raporlar karlnda para alarak menfaat saladklar, sahte rapor alan üphelilerin de bu raporlar engelli ayl, vergi indirimi, evde bakm hizmetleri, araç almnda ÖTV ve MTV indirimi, engelli olarak ie balama ve askerlik hizmetinden muaf olmak amacyla kullandklar öne sürüldü.

Kamu kurum ve kurulularnn zararna dolandrclk, resmi belgede sahtecilik, resmi belgeyi bozmak yok etmek veya gizlemek, biliim sistemine izinsiz girmek, sistemi engellemek bozmak verileri yok etmek veya deitirmek suçlarndan yürütülen soruturmada, usulsüz olarak sahte özürlü raporuyla ÖTV ve MTV indiriminden faydalanmak suretiyle alnd tespit edilen bir araca da el konuldu.

üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git