Sahte yetkili servise dikkat

"Gerek tüketicilerimizden gerekse firmalarımızdan gelen şikayetler üzerine sahte yetkili servislere yönelik gerekli tedbirlerin alınması ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma başlattık”

Haberler 11.11.2019 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakan Ruhsar Pekcan, tüketici ve firmalardan gelen ikayetler üzerine sahte yetkili servislere yönelik gerekli tedbirlerin alnmas için Servis Bilgi Sistemi Projesini (SERBS) hayata geçireceklerini belirterek, yetkili servislere güvenilir tek bir kanaldan ulalabilecek yeni bir internet sitesi oluturacaklarn bildirdi.

Pekcan, 6502 sayl Tüketicinin Korunmas Hakknda Kanunun, dayankl tüketim mallarnn sat sonras hizmeti verilmesi konusunu da düzenleme altna alarak tüketicilere koruma alan saladn hatrlatt.

lgili mevzuat gerei üretici ve ithalatçlarn Bakanlkça onayl yetkili servisler oluturarak, tüketicilere sat sonras hizmet saladna iaret eden Pekcan, son zamanlarda ortaya çkan sahte yetkili servislerin bu alanda önemli maduriyetlere yol açtna dikkati çekti.

Pekcan, tüketicilerin, sat sonras hizmet almak istediinde genellikle internet üzerinden arama motorlarn kullanarak yetkili servis bulmaya çaltn belirterek, zaman zaman firmalarn logo ve markalarn kullanarak kendilerini yetkili servis gibi tantan sahte hizmet salayclarla muhatap olmak durumunda kalan tüketicilerin dolandrldklarn söyledi.

Bu tür sahte yetkili servislerle muhatap olan tüketicilerin hem düzgün bir ekilde sat sonras hizmet alamadn hem de fahi fiyatlar ödemek zorunda kaldklarn anlatan Pekcan, baz durumlarda da ürünlerinin servise götürülmek üzere evden alnmasna ramen bir daha geri getirilmediini söyledi.

Gerek Bakanla gerekse Ticaret l Müdürlüklerine, hem tüketicilerden hem de firmalardan bu yönde gelen ikayetlerin artmas üzerine gerekli tedbirlerin alnmas ve maduriyetlerin giderilmesi için çalma balattklarn dile getiren Pekcan, bu kapsamda ksa bir süre içinde SERBSi hayata geçireceklerini bildirdi.

- Güncel yetkili servislere kolay ve doru bir ekilde eriilebilecek

Pekcan, söz konusu proje ile firmalarn yetkili servis istasyonu bilgilerinin internet ortamnda güncel olarak yer almasn amaçladklarn ifade ederek, unlar kaydetti:

Bu çerçevede yetkili servislerle ilgili yeni bir internet sitesi oluturacaz. Site kullanma açldnda, tüketiciler firmalarn güncel yetkili servis bilgilerine bu site üzerinden kolay ve doru bir ekilde eriebilecek. Böylece sahte servislerin tüketicileri yanltmas ve madur etmesinin önüne geçeceiz ve ayn zamanda firmalarn ticari itibarlaryla marka deerlerini de koruyacaz. Proje tamamlandnda, tüketicilerin, ürünlerle ilgili sorun yaadnda firmalarn yetkili servislerine arama motorlar gibi doru bilgiye ulamada sorun yaayaca platformlardan deil, güvenilir tek bir kanaldan doru bir ekilde ulamalarn salayacaz.

Bakan Pekcan, Cumhurbakanl 180 Günlük craat Program kapsamnda sürdürülen projeye ilikin sistem yazlm, kodlama ve tasarm aamasnn devam ettiini belirterek, aralk aynn ikinci yarsnda yazlm süreci ve sisteme veri girilerinin tamamlanacan, veri girilerinin yaplmas ve test aamas tamamlandktan sonra da yl sonu itibaryla internet sitesinin vatandalarn kullanma açlacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git