Sak Timleri Atık'a daldı

Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığına bağlı Sualtı Arama Kurtarma timi, sorumluluk bölgesindeki 9 ilde doğal afetler ile suda kaybolan ve yardım isteyenlere yönelik arama kurtarma faaliyetleri yürütüyor.

Haberler 01.11.2019 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Jandarma Komutanl Sualt Arama Kurtarma (SAK) timi, Sfr Atk Mavi Projesine dikkati çekmek için Dicle Baraj Gölünde atk toplad.

Diyarbakrda geçen yl kurulan SAK timinde görev yapan 2 astsubay, 3 uzman jandarma, 2 uzman erba, sorumluluk bölgesindeki Diyarbakrn yan sra Malatya, Adyaman, Elaz, Tunceli, anlurfa, Bingöl, Batman ve Mardinde doal afetler ile suda kaybolan ve yardm isteyenlere yönelik arama kurtarma faaliyetleri yürütüyor.

Kurbaa adam, cankurtaran, dal amirlii, basnç odas operatörü, bot operatörü, ilk yardm, karm gazl dal eitimlerini alan jandarma personelinden oluan tim, suda boulma ve kaybolan kiilerin vaktinde müdahale ile bulunabilmesi için adeta zamanla yaryor.

Kimi zaman bulank kimi zaman hrçn sularla bouan tim, cansiperane görev yapyor.

SAK timi bu görev akyla sorumluluundaki 9 ilde çalmalara katlyor.

- Gölden kamyon lastii çkardlar

Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak farkndalk oluturan SAK timi, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoann himayesinde balatlan, çevre ve ehircilik Bakanlnca yürütülen Sfr Atk Mavi Projesine destek için Eil ilçesindeki Dicle Baraj Gölüne dal yapt.

Akarsu ve göletlerin atklardan arndrlmasnn suda yaayan hayvan popülasyonu ve dal turizmine etkisine dikkati çeken dalgçlar, gölü kamyon lastii ve plastik gibi atklardan arndrd.

Ana Sayfaya Git