Sakık da görevden alındı

Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık görevden alındı, yerine kayyum olarak Ağrı Öalisi Musa Işın atandı.

Haberler 02.03.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ARI Belediye Bakan DBPli Srr Sakk, dün çileri Bakanl tarafndan görevden alnd. Ar Valisi Musa In, Ar Belediyesi Bakanlna kayyum olarak atand. In öleden sonra görevine balad

SAKIK GÖREVDEN ALINDI

Üç yl önce yerel seçimde Ar Belediye Bakan seçilen Srr Sakkn yapt açklamalarla ilgili çeitli soruturmalar açlmt. Srr Sakk, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde HDPnin Doubayaztta düzenledii Büyük nsanlk Mitingindeki konumasnda Türk milletini aalamak ve örgüt propagandas yapmak suçlarndan geçen kasm aynda Doubayazt Ar Ceza Mahkemesinde 1 yl 3 ay hapis cezasna çarptrld.

ANKARADA KEN HABER ALDI

Halen il dnda olduu belirtilen Srr Sakkn görevden alndnn açklanmasyla birlikte Ar Emniyet Müdürlüü ekipleri Ar Belediyesine gitti. Belediyenin giri ve çklarn kontrol altna alan polislerin arama yapt belirtildi.

Ar Belediye Meclisinde 17 DBPli üyeden Ömer Polat, Fehim çetinkaya, Gülsüm Demir, Kutbettin Tosun, Murat Aydemir ve Burhan Tademir geçen ay çileri Bakanlnca görevden alnmt. Ar Belediye Meclisinde Ak Partiden de 14 üye bulunuyor.

ARI VALS KAYYUM

Ar Belediye Bakan Srr Sakkn görevden alnmasnn ardndan kayyum olarak atanan Ar Valisi Musa In öleden sonra göreve balad. l Emniyet Müdürü Kenan Yldz ve Vali Yardmcs Ejder Demir ile Ar Belediyesine giden In, burada gazetecilere yapt açklamada, çileri Bakanlnn onayyla Belediye Bakan Vekilliine görevlendirildiini ifade etti.

In, en güzel ekilde hizmet yapacan belirterek, Hayrl hizmetler yapacaz. yi çalacaz, gayret göstereceiz. yi bir performansla buradaki skntlar ortadan kaldrmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceiz. nallah Ar halk adna faydal hizmetler yapm oluruz. Allah bizi mahcup etmesin. dedi.

ARI HZMET GÖRECEK

Valilikte göstermi olduu performansn daha fazlasn Belediye Bakan Vekilliinde göstereceini söyleyen In, unlar ifade etti:

Sahada ve sokakta olacaz. nsanlar dinleyip ihtiyaçlarn karlayacaz. Burada olacaz, ciddi bir ekilde çalacaz. Sürekli halkla temasmz olacak. Arnn muhtaç olduu hizmetleri buraya getirmek için elimizden gelen bütün gayretleri göstereceiz. Bütün kaynaklar kullanacaz. ve seferber edeceiz.

In, yarndan itibaren bütün sokaklar 4-5 gün içerisinde kardan, çöpten temizleyeceklerini dile getirerek, Ekiplerimizi kurduk. Yarn bütün araçlarmz kardan buzdan ve çöpten sokaklarmz temizleyecekler. nsanlarmz sokaklarda yürüyebilir hale getireceiz. Ar halknn çalmalarmdan memnuniyet duyacan diliyorum. Herkesin duasn istiyoruz. Halkmz bize dua etsin. Bizden de hizmet beklesin. Allah bizleri mahcup etmesin. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git