"Sakin şehir" Halfeti'de turizm hareketliliği

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde turizm sezonu hızlı başladı.

Haberler 09.04.2018 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou bozkrnn ortasnda olmasna ramen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip olan anlurfann Halfeti ilçesinde, turizm hareketlilii balad. Bölgeyi havalarn snmasnn da etkisiyle özellikle hafta sonlar çok sayda yerli ve yabanc turist ziyaret ediyor.

Birecik Baraj nedeniyle bir bölümü sular altnda kalan, sakin ve huzur veren özelliiyle Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesinin 2013 ylnda Sakin ehir ana dahil ettii Halfetide, turizm sezonu hzl balad.

Tarihi ta evleri ve doal güzellikleriyle Güneydounun sakl cenneti olarak da adlandrlan ilçe, yabanc turistlerin de ilgi oda oluyor.

Son dönemde bölgede yaanan terör olaylarna ramen güvenli bulunduu için turist çeken ilçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altnda kalan batk kenti tekne turuyla geziyor.

Ziyaretçiler, tur srasnda birçok medeniyete ev sahiplii yapan Rumkaleyi de görme frsat buluyor.

lçede su altnda kalan caminin minaresi ve terk edilmi eski yaplarn bulunduu Savaan Mahallesi ilgi gören yerler arasnda bulunuyor. Bir ksm su altnda kalan Ulu Camiyi gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetien Karagül bitkisini de görebiliyor.

Sezonun açlmasyla younluun hat safhada olduu ilçede, belediyenin yürüttüü çalmalar özellikle yerli ve yabanc ziyaretçilerin beenisini kazanyor.

lkbahar mevsiminin balamasyla younluun artt ilçede hafta sonlar neredeyse yer bulmak imkanszlayor.

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname kapsamnda Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam eref Albayrak, AA muhabirine yapt açklamada, Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesince sakin ehir ana dahil edilen turizm kenti Halfetide, önemli hizmetler sunmaya çaltklarn söyledi.

Göreve baladktan sonra Halfetide turizm alannda önemli çalmalar yaptklarn belirten Albayrak, sahil düzenlemesinden tekne turlarna, fiyat düzenlemesinden otoparka ve konaklamaya kadar tüm sorunlar çözdüklerinin altn çizdi.

- Ege kasabas hissiyat veriyor

eref Albayrak, öyle konutu:

Turizmi Gelitirme Derneini kurduk ve turizmin sorunlarn ilgililerle birlikte masaya yatrdk. Bu anlamda skntlar çözmek için gerekli çalmalar yaptk. Misafirlerin ikayet ettii konularn banda gelen yemek fiyatlarnn yüksek olmasyd. Biz de belediye olarak menü tahtas hazrladk ve tüm iletmelere menü zorunluluu getirdik. Bu anlamda çok olumlu tepkiler alyoruz. Tekne turlaryla ilgili sknt vard, tekneleri sraya koyduk. Artk tekneler sra halinde hareket ediyorlar, herhangi bir karmaa yaanmyor.

Bölgede yaanan olumsuz gelimeler nedeniyle 2015 ylndan sonra turizmin ar darbe aldn söyleyen Albayrak, salanan huzur ortam sayesinde geçen yl hareketli bir sezon geçirdiklerini anlatt.

Albayrak, ilçenin ilkbaharda hareketlendiini belirterek Halfeti anlurfaya ait ama sanki bir sahil kasabasn andryor. Ege kasabas hissiyat veriyor. Bu anlamda sahil kasabas hayal eden herkesi buraya bekliyoruz. dedi.

- Nisan-maysta 500 bin ziyaretçi bekliyoruz

Halfetide turizm sezonunun 4 ay sürdüüne iaret eden Albayrak, sözlerini öyle sürdürdü:

Nisan-mays ve eylül-ekimde younluk oluuyor. u anda da nisann bandayz, otellerimiz ciddi doluluk oranlarna ulat. Maysta da ayn younluu bekliyoruz. imdiden rezervasyonlar yaplyor. Birçok tur irketi de Halfetiyi programlarna ald. Bizim de bu anlamda ciddi çalmalarmz oldu. Daha önce önemli turizm irketleri birer, ikier otobüsle buraya gelirken, bu sene beer otobüs sokmaya baladlar. Halfetide çok ciddi turizm sezonu bekliyoruz. Sakin ehrimiz baharla birlikte hareketlendi, özellikle hafta sonlar bu younluu yayoruz. Bu yl nisan-maysta 500 bin ziyaretçi bekliyoruz. Sakin ehrin tadn almak isteyenleri de hafta içi Halfetiye bekliyoruz.

Halfeti Kent Konseyi Bakan ve turizmci Nihat Özdal da her anlamda yerli ve yabanc turizmciye hitap eden Halfetide, turizm younluunun baladn ifade ederek yürütülen çalmalar sayesinde bu yl bir milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Arkadalaryla Mersinden gelen adiye ahin, lk kez buralar görüyoruz, çok beendik, geldiimize dedi. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git