Saklı cennet "Hizan" fotoğraflandı

Türkiye'nin değişik illerinden gelen çok sayıda fotoğraf sanatçısı, adeta saklı bir cenneti bünyesinde barındıran ilçenin fotoğraflarını çekti.

Haberler 31.10.2017 - 08:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin deiik illerinden Bitlisin Hizan ilçesine gelen çok sayda fotoraf sanatçs, ilçenin tarihi mekanlarn ve doal güzelliklerini fotoraflad.

Hizan Belediyesince düzenlenen Hizan Her Mevsim Güzeldir adl fotosafariye katlan fotorafçlar, 3 gün boyunca ilçenin sakl kalan güzelliklerini görüntüledi.

Fotoraf sanatçlar, sararan doann oluturduu renk cümbüüyle bütünleen ilçedeki ta evleri, tarihi dokuyu ve doal güzelliklerin fotoraflarn çekti.

- Hizandan Türkiyeye adeta k saçlm

Hizan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bülent Hamitolu, AA muhabirine yapt açklamada, ilçede 10 mahalle, 75 köy ve 35 bin nüfus bulunduunu belirterek, Hizann Dou Anadolu Bölgesinin tarih boyunca en önemli yerleim yerlerinden biri olduunu söyledi.

lçenin ayrca bir ilim irfan diyar olduunu ve çok sayda medrese ve külliyenin bulunduunu anlatan Hamitolu, öyle konutu:

lçede çok sayda din ve bilim adam yetimitir. lçemiz halen bu deerlerini koruyor. Hizandan Türkiyeye adeta k saçlm. Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi ve Gavsi Hizani gibi büyük zatlarn yetitii bu topraklar ne yazk ki son 10 yldr terörle anlyordu. Buraya atandm günden beri tek amacmz Hizann gerçek yüzünü ortaya çkarmakt. 29 Ekim bizim için bir balangç oldu. Fotosafari etkinlii düzenledik. Hizann krsalnda, merkezinde ve köylerinde sonbaharn güzelliklerini resmedelim istedik.

Türkiyenin çeitli bölgelerinden gelen fotoraf sanatçlarnn 3 gün boyunca Hizann her yerinde fotoraf çektiini belirten Bülent Hamitolu, bu fotoraflardan bir albüm oluturacaklarn kaydetti.

Hamitolu, Bizim asl amacmz bölgenin ve insanlarn güzelliklerini ortaya çkarmaktr. Terörün bölgeye nasl bir zarar verdiini ve halknda o masum yüzünü göstermek için bir frsat oldu. dedi.

- Bölgede terör yok denecek hale geldi

Terörün devlet ii olduunu, asker, polis ve güvenlik korucularnn operasyonlarn aralksz sürdürdüünü ifade eden Bülent Hamitolu, terörle mücadelede çok ciddi anlamda baar saladklarn vurgulad.

Bölgede terör yok denecek hale geldi. Artk halkn, gençlerin ve çocuklarn gündeminden terörü tamamen çkaracaz. Bu bölgede kimse terörü konumayacak. diyen Hamitolu, öyle devam etti:

Biz yine önlemleri alalm ama halk bunu hissetmesin. Biz de bir farkndalk oluturalm diye çalmalara baladk. Fotoraf yarmas terörün bittiinin bir ispat. çünkü Hizanda girilmedik köy, baslmadk toprak kalmad. 100ün üzerinde katlmc var. Bu katlmclar neredeyse Hizann tüm köylerine girdi. Oralarda beendikleri kareleri fotoraflad. Bu da güvenli olmasayd yaplamayacakt. nallah önümüzdeki yaz Hizan çok daha güzel bir noktaya gelecek.

- Hizann doas bizi geçmie götürüyor

Yarmaya Malatyadan katlan Musa Mutlu ise emekli olduunu ve bo zamanlarn deerlendirmek amacyla yllardr fotoraf çektiini belirtti.

Bugüne kadar deiik illerde düzenlenen yarmalara katlarak birçok yarmada ödül aldn aktaran Mutlu, Doas ve yaps ilgimi çektii için 2 yl önce de buraya gelmitim. Bu yarmaya katlmaya karar verdim. Buraya yine gelmeyi düünüyorum. çok güzel bir doas var. Doa harikas bir ilçe. Hizann doas bizi geçmie götürüyor. Geçmite yaadm köylerimizin hemen hemen ayns. nallah yaplarla burann doasn bozmazlar. Köylerde çok ilgi gördük. Misafirperver insanlarmz bizi çok iyi karlad. diye konutu.

Ana Sayfaya Git