Saldırıların sebebi İslam düşmanlığı

Diyarbakır'da, Yeni Zelanda’da 50 Müslümanın şehit edildiği haçlı saldırısına tepki gösterilen basın açıklamasında, bu saldırıların bizzat Batılı kirli merkezler tarafından üretilen İslam karşıtlığının neticesi olduğuna dikkat çekildi.

Haberler 23.03.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Zelandada 50 Müslümann ehit edildii, 48 kiinin de yaraland haçl saldrsna tepkiler devam ediyor. Diyarbakrn Ergani ilçesinde faaliyet yürüten Karde-Der, düzenledii kitlesel basn açklamasyla katliam knad.

Camii Kebirde klnan cuma namazn müteakip yaplan basn açklamasn Muhittin Kahraman okudu. HÜDA PAR Ergani lçe Bakan M. Emin Buran, AK Parti lçe Bakan ükrü Sayan, STK temsilcileri ve çok sayda vatandan katld basn açklamasnda sk sk tekbirler getirilirken vatandalar, üzerinde Zalimler için yaasn cehennem, Küfür tek millettir yazan pankartlar tadlar.

Saldrlarn sebebi slam dümanldr

slam dümanlarnn geçmiten günümüze Müslümanlara ve kutsallarna dümanlk yaptklarn belirten Kahraman Bu saldr slam dümanlnn da vurmu halidir. Bu saldrlar, bizzat Batl kirli merkezler tarafndan üretilen slam kartlnn neticesidir. dedi.

Saldrnn Batl devletlerin tevikleriyle yapldnn altn çizen Kahraman açklamann devamnda Bu tür saldr ve katliamlarn en önemli sebebi, rkçlk ve slam dümanldr. Ayrca slam ve Müslüman düman ülke yöneticilerinin, bu tür akmlara müsamaha göstermesi ve onlar tevik etmesidir. Bu hunhar cami saldrsndan, önceden önlem almayan, Müslümanlara yönelik saldrlarda caydrc cezalar uygulamayan Batl devletler de sorumludur. ifadelerini kulland.

slama ve kutsallarna yaplan saldrlarn faizmin ve tahammülsüzlüün geldii noktay açkça ortaya koyduunu belirten Kahraman sözlerini öyle sürdürdü;

badet eden insanlara yönelik vahice saldrlar, faizmin ve tahammülsüzlüün nasl bir sapknla ve canilie dönütüünü çok açk bir ekilde ortaya koymaktadr. Müslümanlara yönelik skça karlar hale gelinen bu ve benzeri saldrlar, bireysel olmaktan çkarak bilinçli ve sistematik hale gelmitir.

Bu saldr faist bir zihniyetle vahice ve canice yaplan bir katliamdr. Bu nasl terörizm, bu nasl bir zihniyettir! Amac sadece ibadet yapmak olan savunmasz insanlara saldr düzenlemek korkak, hasta, sapk, cani bir zihniyetin ürünüdür. Bu kalle saldr, bir bütün olarak slama ve Müslümanlara yöneliktir. slam lemini yakndan ilgilendiren bu elem verici saldrnn, birletirici kuvvet olmasn temenni ediyoruz.

Bat ülkelerinde slam dümanlna son verilmeli.

Bat ülkelerinde slama yaplan saldrlarn birkaç akl bozuk kiiye mal edilemeyeceini belirten Kahraman, Bat ülkeleri Müslümanlara kar ilenen bu katliamlar yapanlar akl bozuk, psikolojisi bozuk diyerek kendisini temize çkaramaz. Bundan ötürü, Bat ülkelerinde slam dümanlna son verilmeli ve slam kartl yapanlara kar ciddi yaptrmlar uygulanmaldr. Aksi takdirde Batda rkçln, kin ve nefretin büyütülmesinin sadece Müslümanlar için deil, tüm insanlar için dünyay cehenneme çevirecei ve daha vahim sonuçlara sebep olaca unutulmamaldr.

Açklamann sonunda slam ülkelerine de seslenen Kahraman sözlerini öyle bitirdi;

Ey Müslümanlar, ey yürei iman dolu müminler! Haçl-siyonist ittifakn, menfur ve vahi saldrlarna kar knama ile yetinmemek, dünyann neresinde olursa olsun tüm kardelerinizi sahiplenmek, ihtilaflar bir kenara brakarak her alanda gücünüzü birletirmek ve slama yönelik saldrlara kar yekvücut olmanz gerek. Camilere ve kutsallara yaplan saldrlar bata olmak üzere, bütün sorun ve zorluklar ama, birlik ve beraberlii güçlendirme konusunda daha duyarl olmal, fitne ve tefrikalara kar uyank olarak i birlii içerisinde hareket etmelisiniz. Ümmetin birlii ve dirlii için, zulümlerin sona ermesi ve mazlumlarn kurtuluu için haçl terörüne kar sessiz ve tepkisiz kalmamalsnz.

Ana Sayfaya Git