Saldırı lanetlendi şehitlere dualar!

Sur ilçesindeki Ulu Cami'de kılınan cuma namazının ardından sivil toplum kuruluşu üyeleri, Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırıda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Haberler 16.03.2019 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni Zelandada iki camiye terör saldrs Diyarbakrda protesto edildi.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakr ubesi öncülüünde Sur ilçesindeki Ulu Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kurulular tarafndan Yeni Zelandada iki camiye gerçekletirilen terör saldrsnda hayatn kaybedenler için gyabi cenaze namaz klnd.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakr ubesi Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Beber, yapt açklamada, Bakara suresinin 114. ayetini okuyarak, unlar söyledi:

Gün geçmiyor ki slam dümanlar Müslümanlarn kutsallarna kar beslemi olduklar kini kusmasnlar. Ellerine geçen her frsatta Müslümanlara saldrmay görev bilenler bu defa Yeni Zelandada kardelerimizi hedef ald. Dünyann dört bir yannda Müslümanlara yönelik gerçekletirilen saldrlar devam ederken Yeni Zelandadan gelen haber, haçl terörünün geldii boyutlar da gözler önüne serdi.

SALDIRI TERÖRZMDR

Beber, olayn adnn terörizm olduunu belirterek, Bu bir cinnet hali eylemi deil, haçl teröristlerinin planl, organize bir saldrsdr. Bu saldr slam dümanlnn da vurmu halidir. Bir taraftan emperyal devletler topraklarmz igal ederken, öte taraftan onlarn beslemeleri de batda acmaszca kardelerimizin kann aktmaktadr. dedi.

Yaanan vahetin, söz konusu Müslümanlar olunca Batl ülkelerin ikiyüzlülüünü ortaya koyduunu ifade ederek, Son yllarda Avrupada Müslümanlara yönelik artan saldrlar, özellikle tesettürlü kadnlarn, camilerin hedef alnmas bugüne gelineceinin göstergesiydi. diye konutu.

Beber, saldrdan, önceden önlem almayan, Müslümanlara yönelik saldrlarda caydrc cezalar uygulamayan Batl devletlerin de sorumlu olduunu aktararak, Onlar, slamn nurunu söndürmeye çalyorlar ama bu hedeflerinde asla ulaamayacaklar. Buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz ki; son bir fert kalncaya kadar slama ve onun kutsallarna kanmzn son damlasna kadar sahip çkacaz. Sizin ykmak için her türlü frsat denediiniz yeryüzündeki mescitleri canmz pahasna da olsa koruyup, imar edeceiz. Ne haçl terörüne ne siyonist teröre geçit vermeyeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git