Saldırılar için hazırlanmış!

Silvan ve Hazro ile Hani ilçeleri kırsalında güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda biri 300 diğeri 200 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş 2 el yapımı patlayıcı tespit edilerek güvenli bir şekilde imha edildi.

Haberler 30.04.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ayn operasyonlarda örgütün k üstlenmesinde kullanmak için topraa gömülü durumda çok sayda gda ve yaam malzemesi ele geçirildi.

SLVAN VE HAZRO BÖLGES

Silvan ve Hazro ile Hani ilçeleri krsalnda güvenlik güçlerinin düzenledii operasyonla ilgili Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan yazl açklamada, Diyarbakr l Jandarma Komutanlnca; vatandalarmzn can ve mal güvenliinin salanmas, mevcut huzur ve güven ortamnn devam ettirilmesi, vatandalarmzn her türlü terör eylemlerinden korunmas maksadyla, sorumluluk bölgesinde alnan tedbirlere ve operasyonel faaliyetlere devam edilmektedir.

OPERASYONUN SONUçLARI

Bu balamda; Silvan ve Hazro lçeleri krsal alannda 26 Nisan 2017 günü icrasna balanlan ehit Jandarma Üstemen Murat Taylan Öncel-32 Operasyonu kapsamnda operasyon birliklerce icra edilen temas aramas sonucunda; topraa gömülü vaziyette 3 adet jelikan bidon içerisinde 48 adet pil, 2 metre kablo ve 360 kilogram muhtelif yiyecek (55 kg küp eker, 50 kg pirinç, 200 kg un, 10 kg tuz, 10 kg makarna, 20 kg bulgur, 3 kg mercimek, 1.5 kg çay, 3 kg zeytin, 4 kutu çikolata, 11 paket kuru maya, 168 adet üçgen peynir, 50 adet piknik reçel) maddesi ele geçirilmi, Silvan lçesi Daarck Mezras mülki snrlar içerisinde araziye tuzaklanm vaziyette 6 adet 12lik tüp içerisinde yaklak 300 kilogram amonyum nitrat ve eker kullanlarak hazrlanm el yapm patlayc düzenei bulunmutur.

HAN ÜçGENNDEK HAREKAT

Hani-Lice karayolu üzerinde 28 Nisan 2017 tarihinde icra edilen mayn/EYP aramas esnasnda, Hani lçesi Krm köyü Aka Mezras yol ayrm bölgesinde karayolu üzerinde bulunan menfezde, 4 adet 25 kilogramlk bidon içerisinde 200 kilogram amonyum nitrat ve eker karm ile güçlendirilmi el yapm patlayc düzenei tespit edilmitir. Cumhuriyet Savcln talimat ile ele geçirilen malzemelere el konulmu, tespit edilen el yapm patlayc düzenekleri patlayc madde imha timi tarafndan emniyetli bir ekilde imha edilmitir. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi.

Ana Sayfaya Git