Saldırılar peşpeşe! 5 şehit

PKK'lıların Hani ve Kiğı ilçesinde tuzakladığı patlayıcılar sebebiyle 3, Çukurcada ise havanlı saldırı nedeniyle 1 asker, Siirt'te ise bir köy korucusu şehit edildi.

Haberler 28.10.2016 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesi krsalnda güvenlik güçlerinin arama çalmalar gerçekletirdii srada PKKllarn önceden tuzaklad patlayc infilak ettirdi. Patlamada 2 asker ehit oldu, 2 asker yaraland. Yaral askerler Diyarbakr Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altna alnd.

BNGÖLDE TUZAK

Bingölün Ki ilçesi Kzlmescit mevkiinde arazi arama ve taramas yapt srada PKKllar tarafndan daha önce döenen el yapm patlaycnn patlamas sonucu, 1 asker ehit oldu. ehit asker için Bingöl Havalimannda uurlama töreni yaplacak.

çUKURCADA SALDIRI

Hakkarinin çukurca ilçesinin Irak snrnn sfr noktasnda bulunan Güven Da bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKKllar tarafndan havanl saldr düzenlendi. Saldrda 1 asker ehit oldu. Ayn bölgede sürdürülen operasyon srasnda PKKllarn yerletirdii mayn patlamas sonucu da 1 asker ar yaraland.

DYARBAKIR- PKKllarn dün pe pee gerçekletirdii tuzak ve saldrlarla, 4 asker ehit oldu. Diyarbakrn Hani ilçesi ile Bingölün Kii ilçesinde tuzakladklar patlayclarn patlatlmas nedeniyle 3, Hakkarinin çukurca ilçesinde de, havanl saldrda 1 asker olmak üzere dört asker ehit oldu.

HAN BÖLGESNDE

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Diyarbakrn Hani ilçe krsalnda güvenlik güçlerinin arama çalmalar gerçekletirdii srada teröristler önceden tuzaklad patlayc infilak ettirdi. Patlamada 2 asker ehit oldu, 2 asker yaraland. Yaral askerler Diyarbakr Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavi altna alnd. PKKllarn yakalanmas için bölgede operasyon balatld.

EHTLERE TÖREN

Hani lçesi Aa Tural köyü yaknlarnda PKKllarn araziye döedii el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit olan Jandarma Uzman çavular Polat Özbek ile Adnan Uluk için 7nci Kolordu Komutanlnda uurlama töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy, 7nci Kolordu Komutan Ali Sivri ve askeri erkan ile ehitlerin silah arkadalarnn katld törende önce ehitlerin özgeçmileri okundu. ehit Uzman çavular Özbek ve Ulukn 2014 tarihinden beri Hani Jandarma Komando Tabur Komutanl emrinde görevde olduklar, ehit Özbekin evli, ehit Ulukn ise bekar olduu belirtildi. Törenden sonra ehit Jandarma Uzman çavu Adnan Ulukn cenazesi Samsunun Verköprü lçesine, ehit Polat Özbekin cenazesi ise Kocaelinin Gebze lçesine gönderildi.

LCE KIRSALINA

Buarada Türk Silahl Kuvvetleri, Diyarbakrn Lice lçesi krsalnda PKKya ait 5 hedefin düzenlenen hava harekat ile imha edildiini açklad. Önceki gün 17.40-17.55 saatleri arasnda Diyarbakr Lice krsalna, alnan anlk bir istihbaratn deerlendirilmesinin ardndan hava harekat düzenlendi. Bölgede tespit edilen 5 hedef, sava uçaklar tarafndan imha edildi. Görevlerini tamamlayan sava uçaklarnn emniyetle üslerine döndüü belirtildi.

DYARBAKIRLI UZMAN

Dün sabah saat 06.00 sralarnda güvenlik güçleri Bingölün Ki lçesi Kzlmescit mevkiinde arazi arama- tarama faaliyeti yapt srada, PKKl teröristler tarafndan daha önceden döenen el yapm patlayc infilak ettirildi. Patlamada Diyarbakrn Silvan nüfusuna kaytl Uzman çavu Lokman Dargn ehit oldu.

EHT çN TÖREN

Bingölde Dargn için tören düzenlendi. Bingöl Havalimannda düzenlenen törende, Dargnn (25) Türk bayrana sarl naa katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu, ehidin öz geçmii okundu. Vali Yavuz Selim Köger, törende, Bingölde son 5 günde 4 vatan evladn ehit verdiklerini söyledi. l Müftüsü Mecit Cann okuduu duann ardndan ehidin cenazesi uçakla Yozgata gönderildi.

ALES GÖç ETM

Dargnn ac haberi, Yozgatn Boazlyan lçesindeki ailesine ulat. Diyarbakrn Silvan ilçesinden 21 yl önce tarm alanlarnda çalmak üzere Yozgata giden Dargn ailesi, Boazlyan lçesine yerleti. Ailenin Yozgata göç ettiinde 4 yanda olan ve 10 kardein 6ncs ve bekar olan ehit Uzman çavu Lokman Dargnn 8 ay önce uzman çavu olduu ve 4 aydr Bingölde görev yapt örenildi. ehadet haberi, Boazlyan Kaymakam Davut Sinanolu, Belediye Bakan Hamdi Erdal ve l Jandarma Komutan Albay Selçuk Yldrm tarafndan, Mevlana Mahallesinde oturan baba Selim ve anne Seva Dargn çiftine bildirildi.

SLVANLIYIZ, VATANIMIZI SEVYORUZ

ehit ailesinin oturduu mahalleye ve evine Türk Bayra asld. Acl baba Selim Dargn, 2-3 gün önce telefonda görütüünü belirttii olunun hal hatr sorduunu söyledi. ehidin aabeyi Recep Dargn ise kendilerinin Diyarbakrl ve Kürt olduklarn belirterek, Diyarbakr Silvanlyz ama biz bu bayra seviyoruz. Vatanmz seviyoruz. Kardeim vatan için gitti. Vatan saolsun dedi.

ehit Jandarma Uzman çavu Lokman Dargnn cenazesi bu gün akam saatlerinde Boazlyan ilçesine getirilecek. ehit Dargn, Cuma namazndan sonra Boazlyan ehitliinde son yolculuuna uurlanacak.

BNGÖLDE CEPHANELK

Genç lçesi Yeniyaz bölgesinde yürütülen operasyonlarda, arazi arama tarama esnasnda bol miktarda mühimmat, yaam malzemesi ve 1 PKKl sa olarak ele geçirildi. Bingöl Valilii, 49uncu Komando Tugay Komutal tarafndan Genç lçesi Yeniyaz Bölgesinde ehit Piyade Uzman çavu Kerim Üye-24 Operasyonunun sürdürüldüünü açklad. Operasyon kapsamnda 26 Ekim 2016 günü saat 09.30 sralarnda Yeniyaz Köyü Hel Tepe bölgesinde yaplan arazi arama/taramas esnasnda teröristin sa olarak yakaland belirtildi.

HAVANLI SALDIRI

Hakkarinin çukurca lçesinin Irak snrnn sfr noktasnda bulunan Güven Da bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKKllar tarafndan havanl saldr düzenlendi. Saldrda piyade Uzman çavu Ylmaz ehit oldu. Ayn bölgede sürdürülen operasyon srasnda da mayn patlamas sonucu 1 asker ar yaraland.

ehit ylmazn Osmaniyedeki ailesine ac haber ulat. Evli ve 3 aylk bir kz çocuu babas olan Ylmazn 5 kardei bulunduu örenildi.

5 PKKLI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde yer alan bilgilere göre Hakkari çukurcadaki askeri birliklere saldr hazrlnda olduu tespit edilen 5 PKKlnn dün etkisiz hale getirildii belirtildi.

SRTTE KORUCU EHT

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Siirtin Gaziler köyünün Mava Da mevkisinde güvenlik güçlerince PKKllara yönelik operasyon yapld. Açlan ate sonucu bir geçici köy korucusu ehit dütü. Bölgede örgüt üyelerinin yakalanmas için balatlan operasyon sürüyor.

Ana Sayfaya Git