'Salgın gelecek 10 yılda en üst düzeyde bir noktaya sahiptir'

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal dünyada gelecek 10 yılda yaşanabilecek sorunlara değinerek, "Salgın konusu bugünün konusu gözükse de en az gelecek 10 yılda en üst düzeyde bir noktaya sahiptir. Diğer bir konu da iklim değişikliğidir” dedi.

Haberler 26.10.2021 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bartn Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazar etkinlii Kutlubey Kampüsündeki konferans salonunda yapld. Etkinliin açlna katlan TÜBTAK Bakan Prof.Dr. Hasan Mandal yapt konumada, dünyada gelecek 10 ylda karlaabilecek sorunlara deindi. Mandal, Dünyada gelecek 10 yldaki riskler, güçlükler nedir ve bunlarn olma olasl ile olduu zaman ne tip etkiler oluturacak durumlara baktmzda en önceliini salgn hastalk olduunu görüyoruz. Salgn konusu bugünün konusu gözükse de en az gelecek 10 ylda en üst düzeyde bir noktaya sahiptir. Dier bir konuda iklim deiikliidir dedi.

ORTAK ANAHTAR KELME, AR-GEDR

Dünyann hzl bir ekilde dijitalleme ortamna gittiini söyleyen Mandal, Bir dier balk ise belki bizim hayatmz kolaylatran dijitalleme, ite çevrimiçi ortamlar, yazlm teknolojilerdeki olumlu gelimeler beraberindeki siber güvenlik konulardr. Bir dier konu da düzensiz göç konusudur. Bunlarn hepsi Türkiye için deil, tüm dünya için gelecek 10 ylda bahsedilen konulardr. Dolaysyla bunlara baktmz zaman ister örenci, ister firma ve akademik olarak bunlara çözüm üretmemiz noktasnda, kamu olarak bizlerde payda olarak, bunlarn ortak anahtar kelimesi Ar-Gedir. diye konutu.

Etkinliin sonunda Bartn Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Prof.Dr. Hasan Mandala teekkür belgesi verdi.

Ana Sayfaya Git