Şalvarlı badminton

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Alakuş köyünde vatandaşlar şalvar ve fistanını giyip badminton maçına koştu. İlk defa badminton oynayan köy sakinleri doyasıya eğlendi.

Haberler 26.02.2021 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl ile Türkiye Badminton Federasyonunun birlikte yürüttüü Köy Halk Badminton Projesi, Mardinde hayata geçirildi. Kzltepe ilçesine bal Alaku köyüne giden Gençlik ve Spor l Müdürlüü yetkilileri mini bir badminton sahas oluturdu. Raket, forma ve top hediye edilen köy halk, badmintonla ilk kez tant. Vatandalar, alvar ve fistann giyip badminton maçna kotu. Türkiye Badminton Federasyonu Bakan Murat Özmekik köylülerle görüntülü bir görüme yapt.

Gençlere ta çkaran 84 yandaki Musa Yusufolu, Oynadm ve yoruldum. imdi sahada onlar izliyorum. Oyunu da sevdim. imdi gençlere bakyoruz. yi oynadm, 2-0 onlar yendim dedi.

ALVARLI-FSTANLI

Badminton Federasyonu Mardin temsilcisi Necat Akman, projenin devam edeceini vurgulad. Akman, 81 ilde 81 köye uygulanan Köy Halk Badminton Projesi ile badmintonu sevdirmek, tantmak ve yaygnlatrmak amac güdülmektedir. u anda köyümüzde badmintonun tantmn yapmaktayz. Köylülerimiz hatta yallarmz yöresel kyafetleriyle oyunu oynamaya baladlar. Gördüler, tandlar ve sevdiler. Biz de federasyonumuzun verdii bu projelerin devam etmesini diliyoruz diye konutu.

Spor ube Müdürü Serhat çak da, Bugün Türkiye Badminton Federasyonunun ve Bakanlmz ibirliindeki proje için Kzltepenin Alaku köyünde bir aradayz. Burada amaç 7den 70e tüm vatandalarmzn badminton sporunu tanmalar ve sporla salkl bir ekilde yaamalarn hedefliyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git