Samanlığı fırına dönüştüren ev kadını, ilçenin ekmeğini çıkarıyor

Dicle ilçesinde ikamet eden Nevin Akgündüz, samanlık olarak kullandıkları yeri fırına çevirerek, hem gelir sahibi oldu hem de kızlarına istihdam sağladı. Şu anda iki kızı ve komşularının yardımıyla her gün ekmek pişiren Akgündüz, “Her kadının kendi başına bir şey başarmasını isterim” dedi.

Haberler 10.10.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle ilçesi çelebi Mahallesinde ikamet eden Nevin Akgündüz (54), 16 yl önce çalmaya karar verdi. 8 kznn da geleceini düünen anne Akgündüz, ilçenin küçük olmas ve kadnlarn da çalacaklar yer olmamas nedeniyle kollar svad. En iyi yapt i olan ekmek piirmeye karar veren Akgündüz, hem biraz borçlanarak hem de einin desteiyle samanlk olarak kullandklar yeri ykarak frna çevirdi. uanda 2 kzyla frn ileten Akgündüze iler youn olduu zaman komular da yardma kouyor.

BAKA YERDE çALIAMADIIMIZ çN FIRINI AçTIM

lçede kz çocuklar baka yerde çalamad için bu frn açtn ifade eden Akgündüz, Kzlarmla beraber çalyoruz. Sabahlar kalkp frn yakyoruz. Kadnlar evde yourduklar hamurlar getiriyor. Biz de burada onlar açp piiriyoruz. Kendi isteimle çaltm için eim de destekliyor. Ekmek dnda lahmacun, börek, çörek gibi eyler de yapyoruz. Odun pahal olmasa gelirimiz iyi ama bu sene odun çok pahal. Yine de Allaha çok ükür. Leen ba 5 TL alyoruz. Ayrca kendimiz de piirip satyoruz. 1 TLye satyoruz. Her kadnn kendi bana bir ey baarmasn isterim. Kendi emeinle çalp kazanmak iyi. Biraz borç aldk, biraz da çabaladk. Buray yaptk. Eskiden samanlk olarak kullanyorduk. Onu ykp frn açtk dedi.

çALIMAK AYIP DEL

Hem komusu hem de akrabas olan Güllü zgen (65) ise iler youn olduu zaman yardma geldiini dile getirerek, Onlar bir yere gittii zaman ben piiririm. çalmak ayp deil. Benim evli çocuklarm da kar koca çalyor. Bir leenden 50 ekmek de çkyor 40 ekmek de çkyor. Leenin büyüklüüne göre deiiyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git