Şampiyonluğa hazırlanıyor!

Diyarbakırlı berberlerin hedefi dünya şampiyonluğu

Haberler 23.07.2018 - 10:46 Son Güncelleme : 23.07.2018 - 10:49

Diyarbakrl berberler Ömer Arba ve Yunus çelik, çeitli tarihlerde ulusal ve uluslararas çapta düzenlenen turnuvalarda önemli baarlara imza att. Ayn i yerini ileten berberler dünya ampiyonluunu hedefliyor.

Diyarbakrl berber Ömer Arba (35), 2223 Nisan tarihleri arasnda Ukraynann Kiev kentinde yaplan CCrystal Angel ve Eurasia Cup Saç Festivaline, Türkiye CMC CAT Milli Takm bünyesinde katld. Milli Takm, çok sayda ülkenin katld yarmada Türkiyeye Master Class Show ödüllünü kazandrd. Yunus çelik (24) ise 29 Nisanda Ankarada 46 berberin katlmyla yaplan Türkiyenin Sihirli Elleri yarmasnda 3üncü oldu. Ayn i yerinde çalan iki berber, imdi de dünya ampiyonluunu hedefliyor.

Berberin hedefi dünya ampiyonluu

Ömer Arba, baba meslei olan berberlii 22 yldr yaptn anlatarak, Daha önce 23 yerde kalfalk yapmlm oldu. Sadece babamdan deil 50ye yakn kiiden eitim aldm. Kuaförlüe okulu brakarak baladm. lk önce fazla heves yoktu bende, baktm ki berberlikten baka ansm yok, ben de kendimi berberlie adadm. u anda profesyonel düzeyde berberlik yapyorum.

Babam zor durumdayd. Maddi durumu ard ona destek çktm. 16 yamdan beri kuaför iletmeye baladm. 2015te Antalyada yaplan Yüksek Düzey Kesim Yarmasnda 50den fazla kiinin arasndan birinci oldum. 23 Nisanda da Ukraynada düzenlenen yarmada milli takm olarak birincilik elde ettik. Dünya çapnda sayl kuaförler arasnda Diyarbakrl kuaförler yer alyor. Biz de elimizden geldiince Diyarbakr tantacaz. Önümüzdeki günlerde talyada dünya ampiyonluu düzenlenecek. Ksmetse ben de gideceim dedi.

2005 ylnda meslek hayatna amcasnn yannda baladn anlatan Yunus çelik, 5 yl boyunca amcasna çraklk yaptktan sonra, 2011de kendi i yerini açtn belirtti. 29 Nisanda Türkiyenin birçok yerinden 46 berberin katld yarmada üçüncülüü elde ettiini anmsatan çelik, kendine yeni bir hedef koyduunu ve bunun Diyarbakr dünya çapnda temsil ederek, tantmak olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git