Sanık polisler: Maktule değil havaya ateş ettik

ANTALYA Havalimanı'nda geçen 18 Temmuz'da kendisinden kimlik isteyen polisten kaçarken açılan ateş sonucu vurulan 17 yaşındaki Diyarbakırlı Ferit İli'nin ölümüyle ilgili tutuksuz yargılanan 4 polis, maktule değil, havaya ateş ettiklerini ileri sürdü.

Haberler 24.02.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alanyadaki ailesinin yanna gitmek için geçen 18 Temmuz günü uçakla Antalyaya gelen Ferit li, havalimannda bir taksiye bindi. lterin durumundan üphelenen taksi durandaki kiiler, polise ihbarda bulundu. hbar üzerine linin içinde bulunduu taksi, havaliman giriindeki nizamiye kaps önünde durduruldu. Hakknda yakalama karar bulunan Ferit lter, kendisinden kimlik talep edilmesi üzerine taksiden inerek kaçmaya balad. Ferit li dur ihtarna uymaynca, kendisini takip eden polisler havaya ate etti. li, havaliman duvarlarn çevreleyen tel çitleri trmanarak kaçmay sürdürdü.

KURUN BULUNAMADI

Polisin atei sonucu yaralanan li, hastanede yaamn yitirdi. lterin vücuduna giren mermi çekirdeinin sa köprücük kemiinden çkarak vücudunu terk ettii belirlendi. Yaplan aramalara ramen linin ölümüne neden olan mermi çekirdei bulunamad. linin ölümüyle ilgili tutuksuz polis memurlar H.S., E.S., A.A. ile H.U. hakknda, kasten öldürme suçundan ve çocuk koruma kanununu ihlalden arlatrlm ömür boyu hapis cezas istemiyle Antalya 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde dava açld.

DARBE TEEBBÜSÜ YÜZÜNDEN TEYAKKUZ HALNDEYDK

Davann ilk durumasnda tutuksuz polis memurlar, suçsuz olduklarn iddia etti. Sank polis memuru E.S. ifadesinde öyle dedi:

Bu olaydan bir hafta önce stanbulda havalimanndaki terör saldrsnda 37 vatandamz ehit olmutu. 2 gün öncesinde de 15 temmuz darbe giriimi olmutu. Cumhurbakanmza suikast giriiminde bulunan darbeciler de halen firariydi. Yeni bir terörist giriimi olabilecei için sürekli teyakkuz halinde olmamz emrediliyordu. Olay tarihinde havalimanndan gelen bir takside bir üpheli olduu anons edildi. Bunun üzerine aracn içindeki kiinin kimliini kontrol etmemiz istendi. Birlikte çaltmz A.A. arac durdurup içindeki ahstan kimliini alp bana getirdi. A.A. kimliin bu kiiye ait olmadn söyledii esnada taksinin arkasnda bekleyen ahs kaçmaya balad. Yolda kotuktan sonra tel örgülere trmanp ormanlk alana girdi. Ormanlk alann devamnda uçak pisti vard. Bunun üzerine silahm çkarp havaya iki el ate ettim.

Sanklardan A.A. ise Kimlikte fotoraf yoktu. Kendisi 20 yalarnda görünüyordu. Kimlikteki kiinin ya ise küçüktü. Bunun üzerine üphelendim. ahsn kolundan tutup bapolise götürürken koarak kaçmaya balad. Tel örgüleri trmanp ormanlk alana girdi. Ben kendisinin peinden koarken havaya doru 3-4 el ate ettim. Kendisine doru ate etmedim dedi. Sanklardan H.S. ve H.U. da havaya ate ettiklerini iddia etti.

ADAM ÖLDÜRMENN MAZERET OLAMAZ

Ferit linin babas Celal li ise olu hakknda esrar kullanmak suçundan yaplan bir ilem nedeniyle yakalama karar olduunu söyledi. Bu nedenle olunun küçük kardeine ait nüfus cüzdanyla Diyarbakrdan Alanyaya gelmek üzere yola çktn ileri süren Celal li, Adam öldürmenin mazereti olmaz. Bu nedenle 15 Temmuz darbe giriimini bahane ederek darbe psikolojisinde olmalarn kabul etmiyorum dedi. Olay yerinde keif yaplmasna karar veren mahkeme durumay, erteledi.

Baba Celal li, duruma çk gazetecilere yapt açklamada, olunun kimlik kontrolü srasnda gözaltna alnmaktan korkup kaçarken arkasndan açlan ate sonucu öldürüldüünü ileri sürdü. Avukat Frat Klç da olayda silah kullanmay gerektiren bir durum olmadn belirterek, sanklarn ortaya att gerekçelerin de inandrc olmadn savundu.

Ana Sayfaya Git