"Sanal Alemde Ahlat" Projesi

Ahlat Kaymakamlığının girişimiyle Türk milletinin Anadolu'daki hikayesinin başladığı yer olarak ifade edilen Ahlat'ın tarihi ve kültürel misyonunu anlatan kısa film hazırlandı.

Haberler 18.12.2016 - 13:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Ahlat lçesi Kaymakam Bülent Tekbykolu, Babakanlk Tantma Fonu tarafndan fonlanan ve Sanal Alemde Ahlat Projesi adyla çekilen filmin tantmnda sosyal medyann kullanlacan ve filmin ilk olarak Dirili Erturul dizisinin internet sayfasnda yer alacan belirten Tekbykolu, ayrca filmin THYnin uçak içi elence ekranlarnda ve kamu spotu olarak televizyonlarda gösterilmesi için çalacaklarn kaydetti.

23 Aralkta Ankarada ilk gösterimi yaplacak olan filmle, Türk medeniyeti içerisinde önemli yere sahip Türk ehri Ahlatn millete tantlmas ve bir tarih uuru oluturulmasnn amaçlandn vurgulayan Tekbykolu, unlar söyledi:

Türklerin Anadoluyu yurt edinmelerindeki en önemli tarihi tan olan ve sinesinde o döneme ait izleri bin yldr büyük bir özenle koruyan Ahlat, bugün turizmin bakenti olmas gereken bir konumda olmasna ramen tantm yetersizliinden dolay turizmden yeterli pay alamamtr. Ahlat Anadoludaki medeniyetimizin giri kaps, ilk dura ve bu medeniyetin ilk eserlerini verdii pek çok tarihi varl ile ayakta olan bir Türk ehridir.

Tekbykolu, Sanal Alemde Ahlat Projesi ile ulalmak istenen kitlenin tarih, kültür, doa ve inanç turizmi gibi alternatif turizme ilgi duyan yerli ve yabanc turistler, bu alanda yatrm yapmak isteyen ahs, kurum ve kurulular olduunu belirterek, bu hedef kitleye ulaabilmek için tantm faaliyetlerine arlk verileceini kaydetti.

- Selçuklu Meydan Mezarl

Ahlatn tarihi ve kültürel yaps hakknda bilgi veren Tekbykolu, Ahlatta UNESCO dünya miras listesinde dünyada ei benzeri olmayan Selçuklu Meydan Mezarlnn bulunduunun altn çizdi.

Bu mezar talarnn ayn zamanda Türk motif katalounu oluturduunu anlatan Tekbykolu, Anadoludaki önemli Selçuklu eserlerinde, baz kamu binalarnda ve en son Cumhurbakanl Külliyesinde kullanlan Selçuklu yldzlarnn kaynann Ahlattaki mezar talar olduunu anmsatt.

Ana Sayfaya Git