Sanal devriyeler terör örgütlerine nefes aldırmadı

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen çalışmalar kapsamında 126 bin terör örgütü yanlısı sosyal medya hesabı tespit edildi.

Haberler 22.07.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanlnn 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi sonras terör örgütü yanls paylamlarda bulunulduunu tespit ettii 68 bin sosyal medya hesabndan 50 bininin Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine ait olduu belirlendi.

AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüü Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanl verilerinden derledii bilgiye göre, darbe giriimi sonrasnda terör örgütü yanls yorum ve paylam yaplan hesaplar hakknda yürütülen çalmalar kapsamnda 126 bin terör örgütü yanls sosyal medya hesab tespit edildi.

Bunlardan 68 bininin terör propagandas yapan, örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisakl olduunu alenen beyan eden kullanclar olduu, bunlarn da 50 bininin FETÖ, 17 binin PKK, bininin ise DEA üyeleri tarafndan kullanld saptand.

Analizler sonucu terör yanls paylamlarn yüzde 60a yaknnn FETÖ/PDY ile irtibatl, iltisakl veya örgüte müzahir hesaplar tarafndan yapld belirlendi.

Bu tespit, tüm terör örgütleri içinde sosyal medyay en aktif kullanan örgütün FETÖ/PDY olduunu ortaya koydu. Ayn zamanda bu tespit, örgütün ulusal ve uluslararas kamuoyunu yönlendirmek amacyla alg yönetimi metotlarna ne ölçüde bavurduunu gösteren önemli bir veri olarak kaydedildi.

Öte yandan, halk kin, nefret ve dümanla sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüü ve toplumun can güvenliine kast eden ve nefret söylemleri içeren 20 bin sosyal medya hesab olduu da çalmalarla ortaya çkarld.

Ana Sayfaya Git