Sanat camiası HDP önünde!

Sanat dünyasının ünlü isimleri çocuklarının kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren ailelere destek ziyaretinde bulundu.

Haberler 14.09.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan kaçrldn iddia eden ailelerin eylemi 11inci gününe girdi. Ailelerin eylemine bugün sanat dünyasnn ünlü isimleri katlarak destek verdi. Yeilçam sanatçlarndan Hülya Koçyiit ile ses sanatçlar Gülben Ergen, Yavuz Bingöl, Muazzez Ersoy, Cengiz Kurtolu ile sanatçlar Hazm Körmükçü, Hasan Kaçan, skender Pala ve yazar Özhan Eren oturma eylemindeki aileleri ziyaret ederek yanlarnda olduklar mesaj verdi. Sanatçlar annelerle bir süre sohbet ederken kayp çocuklarn fotoraflarn tad.

Silahlar bir meydanda yakn

Ziyaretle ilgili açklamalarda bulunan Yavuz Bingöl, çocuklarnn annelerini daha fazla alatlmamas gerektiini söyledi. Bingöl, Annelerinizi daha fazla üzmeyin alatmayn, gelin bu acy dindirin, bitirin, anneler evlatlarna sarlmak ister, öpmek ister, koklamak ister. Silahlar bir meydanda yakn gelin annelerinizin gözyalarn tek tek toplayn. Bu acy bitirin gelin annenizin sinesine Allaha anneye snn ve bu kötülükten büyük yanltan vazgeçin dönün. Biz de onlarn evlatlarnn yerini alamayz ama aclarna ortak olmak için bugün buraya hep birlikte geldik. nallah hepsi sa salim evlerine ailelerine kavuurlar. nallah herkes destek olmaya gelirler dedi.

Annenin feryadnn karsnda hiçbir güç duramaz

Ses sanatçs Gülben Ergen ise, ziyaretlerinde annelerin kendilerini daha güçlü hissettiini gördüklerini söyledi. Ergen, Gördük ki kendilerini daha güçlü hissettiler. Bir annenin içi yanyorsa, feryat ediyorsa o feryadn karsnda hiçbir güç duramaz. Anneler çlk atyorlar, artk bitsin diyorlar. Dün burada hain maynlar patlam, cenazeye gittik insanlar perian bitmeyecek bu, barn, kardeliin, birliin günüdür. Allah sizi evlatlarnza kavutursun. Siz hepimizden daha güçlüsünüz sizin karsnda hiçbir güç duramayacak, siz kazanacaksnz, anneler kazanacak diye konutu.

Ailelerin direniine bütün Türkiye sayg duyuyor

Yeilçam sanatçs Hülya Koçyiit ise yürei yanan bu insanlarn yannda yer almak istediini söyledi. Koçyiit, Onlar bir çlk attlar evlatlarmz istiyoruz diye, bunu bütün dünya duysun. Bu çl duysunlar, bu direnie sayg göstersinler. nallah evlatlarna kavuurlar, bütün dileim bu. Onlarn direnilerine bütün Türkiye sayg duyuyor. Herkes Diyarbakra gelmeyebilir ama bütün kalbiyle bu annelerin acsnn yannda yer alyor. Sadece sanatçlara seslenmek yeterli deil, ben inanyorum bütün anneler, babalar, yürekleri yanarak çlk atan bir direnie geçen bu harekete sayg duyuyorlar ve destekliyorlar eklinde konutu.

Sanatçlar, daha sonra annelerle bir süre sohbet edip bölgeden ayrld.

Ana Sayfaya Git