Sanat ödülleri

PAKİSTANLI sanatçı Abdul Rahman Chughtai Sanat Ödülleri, Bitlis'te düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, bu yıl 7’ncisini düzenledikleri resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Haberler 11.04.2019 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi ve ei Dr. Shaza Syrus, Bitlis Valisi Oktay çaatay, Vali Yardmcs Tamer Klç, l Milli Eitim Müdürü M. Emin Korkmaz, kurum amirleri ve örenciler katld. Türk ve Pakistan Milli Marlarnn okunmasnn ardndan programda konuan Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Türkiye-Pakistan kardeliine vurgu yaparak, bu yl 7ncisini düzenledikleri Abdul Rahman Chughtai resim yarmasnda dereceye giren örencileri tebrik etti. Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi konumasnda unlar söyledi:

SANAT ÖDÜLLER VERLD

Bugün Pakistann antlar üzerine güzel resimler yapm olan lise örencilerini onurlandrmak üzere buradayz. Bu olay ilk defa Bitliste düzenlediimiz için çok mutluyuz. çok sayda örencinin yarmaya katldn görmek Pakistan-Türkiye kardeliini daha da pekitirmitir. Bu yarmada dünyaca ünlü Pakistann olaanüstü ressam Abdul Rahman Chughtai adna Türkiyede düzenlenen 7nci yarmadr. Abdul Rahman Chughtai resim yarmas Pakistan Büyükelçiliinin düzenli bir yarmas haline gelmitir. Bu yarmann tüm katlmclarnn yeteneklerini, çalmalarn ve yeni düüncelerini derinden takdir etmek istiyorum. Yaasn Pakistan-Türkiye kardelii.

PAKSTAN BÜYÜKELçL

Bitlis Valisi Oktay çaatay da organizasyonda emei geçenlere teekkür ederek, Pakistan Büyükelçisini kendi bürokratlarmzdan biri olarak gördük. Bu scak iliki iki ülke arasndaki ba da güçlendirmitir. Bu yl ilimizde 7ncisi düzenlenen Abdul Rahman Chughtai Sanat Ödülleri Resim Sergisi yarmas ilimizdeki, örenciler arasnda tertip edildi. Yarmann amac eitim sistemimizin ve misyonumuzun bir gerei olarak örencilerimizin gelimesine katk salamak, sanat ve sanatçy seven deerli bir nesil yetitirmektir. Ama daha da önemlisi Türk ve Pakistan halklarn daha çok yaknlatrmasdr. Bu yarmann sergilenmesinde ve ödüllendirilmesinde emei geçen bata saygdeer Büyükelçimize ve elerine, bütün öretmen ve örencilerimize sayglarm sunuyorum dedi.

Konumalarn ardndan dereceye giren örencilere plaket ve katlm belgeleri verildi. Ayrca günün ansna Bitlis Valisi Oktay çaatay, Vali Yardmcs Tamer Klç ve l Milli Eitim Müdürü M. Emin Korkmaz Pakistanl davetlilere çeitli hediyeler verdi. Program resim sergisinin açl ve gezilmesi ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git