Sanatla buluşma!

Diyarbakır'da merkez Kayapınar Belediyesi ile Adalet ve Medeniyet Derneği iş birliğiyle kentte sanat etkinlikleri düzenlenecek.

Haberler 05.04.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr, çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesince düzenlenecek etkinliklerle sanatla buluacak.

Kayapnar Belediyesi ile Adalet ve Medeniyet Dernei i birliiyle, 5-6 Nisanda gerçekletirilecek, konser, panel ve serginin yer alaca etkinliklerle Diyarbakrllarn sanatla buluturulmas hedefleniyor.

Kayapnar Kültür Merkezindeki etkinlikler, yarn Klasik Türk Musikisinde Diyarbakr konseriyle balyor.

TRT stanbul sanatçs Doan Dikmenin katlaca konserde, 17. ve 18. yüzylda Diyarbakrda yaayan ünlü bestekarlarn eserleri seslendirilecek.

6 Nisanda da Diyarbekir Edebiyat, Hüsn-i Hat ve Musiki konulu panel düzenlenecek, Diyarbakrl ünlü hattat Hamit Aytaç ansna sergi açlacak.

- Bilime, kültüre ve sanata destek vermekten onur duyuyoruz

Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balc, eitimi, bilimi, kültürü ve sanat desteklediklerini, Diyarbakr ve Diyarbakrllar sevdiklerini belirtti.

Kente ait deerleri korumak ve gelecek kuaklara aktarlmasn salamak için çaltklarn dile getiren Balc, bu etkinlikleri desteklediklerini ve artmasn dilediklerini kaydetti.

Balc, nsana, bilime, sanata dost belediye olarak bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. Bilim, kültür ve sanat adamlarnn desteklenmesi lazm. Bilime, kültüre ve sanata destek vermekten onur duyuyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git