Şanlıurfa Valisi Erin: Turist ağırlayacak zihniyetimizin olmadığını görüyoruz

ŞANLIURFA'da düzenlenen 'kentin değeri, markalaşma ve Göbeklitepe' temalı toplantıda konuşan Vali Abdullah Erin, "Şanlıurfa'mızı tüm dünyaya tanıtacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tarihi birikimini ve kültürel zenginliğini bugüne kadar hemen yanı başımızdaki Gaziantep kadar, Mardin kadar değerlendiremeyen bir durumdayız.

Haberler 26.04.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Tarmsal Aratrma Enstitüsü Müdürlüünde, Cumhuriyetin 100üncü ylnda anlurfa linin Rekabetçi Deerleri, Markalama ve Göbeklitepe temal toplant düzenlendi. Toplantya, anlurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Ahmet Kaytan, çeitli sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve davetliler katld. Toplantda konuan Vali Abdullah Erin, Son 20 yln ekonomi rekorunu krdk. 1 milyonun üzerinde geceleme saysna ulatk, Göbeklitepenin ziyarete açlmasyla birlikte. Toplam yatak kapasitemiz 6 bin. 1 milyona ulatrdmz sayy 2 milyona çkarmay hedefliyoruz. Son 2 ylda turizmi yönetmek adna kamu kurum ve kurulularnn, destek kurulularnn ve özel sektörün katlmyla Ana Hatt Kuruluu kurumu oluturmay hedefledik. Vakf, özel sektör, kamu, yönetiminde bütün temsilcilerin yer ald alanda profesyonel kiilerden oluacak bir yapdan bahsediyoruz. anlurfamza hep birlikte sahip çkarsak, kesinlikle baaral olacamzdan hiç üphemiz yok diye konutu.

EKSKLERMZ DAHA AçIK EKLDE GÜN YÜZÜNE çIKTI

anlurfada, kente gelen turistleri arlayacak bir zihniyetinin olmadn ve gerekli çalmalarn yaplmas gerektiini vurgulayan Vali Erin, anlurfamz tüm dünyaya tantacamzdan hiç kimsenin üphesi olmasn. Tarihi birikimini ve kültürel zenginliini bugüne kadar hemen yan bamzdaki Gaziantep kadar, Mardin kadar deerlendiremeyen bir durumdayz. 2019un Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan Göbeklitepe Yl olarak ilan edilmesiyle birlikte artan ziyaretçi akn, turist saysndaki artla birlikte ifade ettiimiz eksiklerimiz daha açk bir ekilde gün yüzüne çkt. Gelen turisti arlayacamz yerimiz ve gelen turiste hitap edecek standartlarmz, yatacak yer, darda dolarken de memnuniyetle oteline dönüp ve arlayacak bir zihniyetimizin olmadn görüyoruz. Büyük bir frsatla kar karyayz. anlurfann bunu iyi deerlendiremedii takdirde iin tersine ileyeceini hesaplamak gerekir dedi.

BURADA BR YANLI VAR

Göbeklitepenin ilk tapnak olmadn ve daha eski dönemlere ait yaplarn kefedilebileceini kaydeden Vali Erin, anlurfa elbette Peygamberler ehri. Bizim en kymetli markamz Hazreti brahimin ve birçok peygamberin ehri olmasdr. Göbeklitepe, bu markaya deer katacak. Bu deere katma deer katacak ve artracak bir tevik olarak görüyoruz. Göbeklitepe ilk tapnak olarak ifade ediliyor. Ama burada bir yanl olduunu da ifade etmek istiyorum. lk tapnak milattan önce 12 bin yl önceki tapnak deildir. Hazreti Ademden balayan ve insan oluuyla devam eden bir inanca sahibiz. Bugün kefedilen en eski ibadet merkezi olarak belki tanmlanacak olan bir bulu ama zaman göstererek, göreceiz. Allah nasip ederse çok daha eskilerine hitabet edecek ibadet merkezleri, yaam merkezleri kefedilecek diyerek sözlerine son verdi.

Ana Sayfaya Git