Şanlıurfa'da aşı odaları boş kaldı

Şanlurfa, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan aşılamada, 81 ilden kırmızı renkte kalan tek il oldu. Koronavirüs vakalarının arttığı ve yoğun bakım servislerinde doluluk oranınında da yükseldiği kentte, birçok hastanede ve sağlık merkezinde aşılama odaları boş kaldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de Covid-19 Aşılama Birimi'nde, halkın aşıya gelmemesi nedeniyle odalar ve koridorlardaki tenhalık dikkati çekti.

Haberler 26.10.2021 - 00:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin, genç nüfusu yüksek illerinden anlurfa, Salk Bakanlnn açklad verilerde alamada çok yüksek riskli kategorisinde krmz renkte kalan tek il oldu. anlurfada, alama orannn artrlmas için çalmalar sürdürülürken, l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan ise liselerde velilerin izinleri dorultusunda alama çalmas yaplyor. 19 hastanede 123 a odas ile 155 mobil ekiple alama çalmasnn yürütüldüü anlurfada vatandalarn a olmas için salk ekipleri youn çaba sarf ediyor.

ÖNÜMÜZDEK AYLARDA TEKRAR ATAK HTMAL VAR

Kent genelinde alama orann artrlmas için l Salk Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, tüm kamu personelinin, sivil toplum kurulularnn ve salk çalanlarnn youn çalma yürüttüünü söyledi.

Alama orannda anlurfann skntl bir noktada olduunu belirten Gülüm, A oran düük olan illerin ödedii bedeli, özellikle yaz aylarnda yüksek hasta saylaryla gördük. Alama artrlmazsa kasm ve aralk aylarnda önceki deneyimlerimize göre tekrar bir atak ihtimali var. Bugün yaplan alarn koruyucu olacan biliyoruz. anlurfa, Türkiyenin genç nüfusuna sahip illerin banda geliyor. Bizi zorlayan oranlar da burada. l Milli Eitim Müdürlüümüzün desteiyle bu oran oluturan lise örencilerimize snf snf eitimler vermeye baladk. Verilen eitimin ardndan velilerden alnan izinle gençlerimizi alamaya baladk dedi.

Öte yandan daha önce a younluunun yaand Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesinde bulunan Covid-19 Alama Biriminde halkn a olmamas nedeniyle odalar ve koridorlar bo kald.

Ana Sayfaya Git