Şanlıurfa’da Çinli YPG’linin de bulunduğu 31 kişi gözaltına alındı

ŞANLIURFA’da polisin PKK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda aralarında bir Çinli YPG’linin de olduğu 31 kişi yakalandı. Şüphelilerden 5 kişi çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Haberler 05.07.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ve stihbarat ube Müdürlüü ekiplerince terör örgütü PKK/PYDYPG ve DEAa yönelik çalma balatt. Yabanc uyruklu kiileri takip altna alan ekipler, PKK/PYDYPG terör örgütüne katlarak yabanc terörist savaç olma araynda olan biri çinli olmak üzere yabanc uyruklu 2 teröristi yakalad. PKK/PYD terör örgütü ile ibirlii yaptklar belirlenen 18 üphelide gözaltna alnd. Emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden 3ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kii ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Kent merkezinde ve ilçelerinde DEA terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ise 5i Suriye uyruklu toplam 7 kii yakaland. Adliyeye sevk edilen üphelilerden 2si tutuklanrken, 1i adli kontrol artyla serbest brakld.

PKK/PYDYPG ve DEA terör örgütlerine yönelik düzenlenen baka bir operasyonda ise biri Suriye uyruklu olmak üzere 4 kii yakaland.

Ana Sayfaya Git