Şanlıurfa'da Kovid-19'a yakalanan hastalar aşı olmamanın pişmanlığını yaşıyor

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastalardan Adem Arğan "Aşı olsaydım şu anki durumu yaşamazdım. 50 gündür çok zorlu bir süreç yaşıyorum. Herkese aşı olmalarını tavsiye ediyorum"

Haberler 01.11.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Kovid-19 ile mücadele sürecinde 18 ya ve üstünde en az iki doz alanma orannda son srada yer alan anlurfada, hastala yakalanan ve ar geçirenler, a yaptrmadklar için pimanlklarn dile getiriyor.

Kentte, hastala yakalanmayacaklar, hastal kolay atlatacaklar gibi düüncelerle ya da kart görülerin etkisiyle Kovid-19 as yaptrmayanlarn says oldukça yüksek.

Kovid-19 a haritasnda yüzde 52,9 ile son srada ve krmz kategoride yer alan kentte, hastala yakalananlarn büyük bölümü hastanelere bavuruyor.

Kimi youn bakmda kimileri de serviste günlerce tedavi görüp, hastaln ac tecrübesini yaayanlar, a yaptrmadklar için yaadklar pimanl anlatt.

anlurfa Eitim ve Aratrma Hastanesi Kovid-19 Servisinde tedavisi süren 42 yandaki Adem Aran, virüsün nasl bulatn bilmediini, ikayetlerinin artmas üzerine yaptrd testin pozitif çktn söyledi.

Hastalk nedeniyle zor bir süreç yaadn belirten Aran, Nefes darl yaaynca hastanede yatm yapld. Nefes almadm için boulacak gibi oluyordum. dedi.

Aran, hastanede gördüü tedavi sayesinde kendisini daha iyi hissettiini anlatarak, nefes darlnn halen devam ettiini ifade etti.

Uzun süredir hastanede bulunduunu kaydeden Adem Aran, öyle konutu:

50 günden bu yana hastanede yatyorum, tedavim devam ediyor. Virüs, akcierime zarar vermi, bu nedenle nefes darlm devam ediyor. ehir dnda olduum için a olmay ihmal ettim. ehre döndükten 5 gün sonra hastal kaptm. A olsaydm u anki durumu yaamazdm. 50 gündür çok zorlu bir süreç yayorum. Herkese a olmalarn tavsiye ediyorum. Kim a olmamsa mutlaka gidip asn yaptrsn, hemen en yakn salk kuruluunda a olmalarn tavsiye ediyorum

Aran, bir süre daha hastanede tedavisinin devam edeceini dile getirdi.

UYGUN ZAMAN GELDNDE AI OLACAIM

Hastalardan 45 yandaki Aye Baysal da tarlada çalrken ortak eya kullanm nedeniyle virüsün bulatn düündüünü söyledi.

Bir haftadan bu yana hastanede tedavisinin devam ettiini belirten Baysal, Mevsimlik tarm içisi olduum için a yaptramadm. 6 aydr ehir dndaydk, döndüümüz gibi hemen hastala yakalandm. A olma frsat yakalayamadm ama imdi büyük pimanlk yayorum. A olmadm için kalabala girer girmez hastala yakalandm. çok piman oldum. nallah iyileir iyilemez, aya uygun zaman geldiinde a olacam. dedi.

Hastalk nedeniyle bütün vücudunun ardn, daha önce böyle bir ac çekmediini anlatan Baysal, Dizlerim, belim, cierlerim hepsi ard, sanki ölüyordum. Öleceimi hissettim. Gerçekten ann önemi burada ortaya çkyor. çocuklarm a olmutu, onlar hastalanmad ama ben hastalandm. Eim de beni hastaneye getirdii gün asn yapacakt. Ben hastaneye yatnca görüemedik. diye konutu.

Ana Sayfaya Git