Şanlıurfa’ya "En İyi Gastronomi Şehri" ödülü

Uluslararası Lezzet İstanbul Festivalinde Şanlıurfa'ya En İyi Gastronomi Şehri Ödülü verildi

Haberler 02.10.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfaya, Uluslararas Lezzet stanbul Festivalinde en iyi Gastronomi ödülü verildi.

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Dernei (TÜRES) tarafndan bu yl 3üncüsü düzenlenen Uluslararas Lezzet stanbul Festivalinde anlurfa En yi Gastronomi ehri Ödülü verildi. anlurfa, 571 bin katlmcnn oyu ile En yi Gastronomi ehri Ödülüne layk görüldü. oray Uzunun sunumunu yapt festivalde TÜRES tarafndan yaplan aratrma sonucu farkl dallarda dereceye giren kurulu ve ehirlere ödülleri verildi. dünyas temsilcileri ve sanatçlarn ilgi gösterdii festivale anlurfay temsilen Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi katld.

EN Y GASTRONOM EHR ÖDÜLÜ

Törende TÜRES Genel Bakan Ramazan Bingölün elinden ödülü alan Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi, amaçlarnn anlurfa deerlerini uluslararas anlamda tantmak olduunu söyledi. 24 ayr kategoride 571 bin katlmcnn oyu ile belirlenen ödülü alan Bakan çiftçi, Deerlerimizi dünyaya tantma yolunda youn çalma temposu ile yolumuza devam ediyoruz dedi. Törene katlanlar anlurfaya davet eden Bakan çiftçi, anlurfa 12 bin yllk tarihi ve ei benzeri bulunmaz kültürü ile Türkiyenin deil dünyann önemli merkezlerindendir. Böylesine bir ehirde yaamak, bu corafyay muhakkak suretle teneffüs etmek için herkesi anlurfaya bekliyoruz dedi.

Bakan çiftçi konumasnda 7-8 Ekimde devam edecek sot Festivaline de davet çarsnda bulundu. Birbirinden deerli sanatçlarn yer alaca ve dolu dolu etkinliklerin sunulaca festivale tüm katlmclar davet eden Bakan çiftçi, TÜRESe ve oylamaya katlan tüm vatandalara teekkür etti. Festival daha sonra Ferhat Göçer konseri ile devam etti.

Ana Sayfaya Git