Şans eseri ölen yok!

Kar ve tipi nedeniyle köye 2 gün sonra ulaşabilen ekipler, vatandaşlara yiyecek yardımında bulundu ve ahırlarda mahsur kalan hayvanları kurtardı.

Haberler 05.02.2017 - 13:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Savaçlar köyüne bal Özdemir mezrasnda 4 ev ve 3 ahr ç altnda kald. ans eseri can kayb yaanmazken, iki gün sonra köylüler, ç düen mezraya ulaabildi.

Alnan bilgiye göre üç gün önce Özdemir mezrasnda ç dümesi sonucu 4 ev ve 3 ahr kar altnda kald. Bu srada evlerinde bulunan vatandalar kendi imkanlaryla darya çkt.

l Özel daresi Genel Sekreteri ehmus Yentür ve ekipler, kar ve tipi nedeniyle 2 gün sonra mezraya güçlükle ulaarak incelemelerde bulundu.

Vatandalara gda yardmnda bulunan ekipler, ahrlarda mahsur kalan hayvanlar da kurtard.

Yentür, frtnann ve kar yann bitmesinin ardndan köye ulaabildiklerini söyledi.

ç dümesi sonucu herhangi bir can kaybnn yaanmamasnn sevindirici olduunu ifade eden Yentür, öyle konutu:

ANS ESER ÖLEN OLMADI

Biz ekiplerimizi seferber ettik. Vatandalar madur olmular. Ev ve ahrlar ciddi manada hasar görmü. Devletimiz buradaki yaralar saracaktr. AFAD ekibimiz gelip buradaki hasar tespit çalmasn yapacak. Devlet olarak vatandalarmza yardmc olacaz. nallah vatandalarmzn ihtiyacn en ksa zamanda giderecek tedbirler alacaz.

ç dütüünde vatandalarn l Özel daresi ekiplerini aradn belirten Yentür, Köyün büyüklerinden Abdulkerim Özdemir, kesinlikle ulamn olmayacan, gelen makinelerin mezraya ulaamayacan, bu anlamda devletin yaktnn boa israf edilmemesinin gerektiini, can kayplarnn olmadn, sadece maddi hasar olduunu bize belirterek bu duyarll göstermitir. ifadelerini kulland.

Vatandalardan Abdullah Özdemir ise ç srasnda iddetli bir ses geldiini söyledi.

Gürültüyü duyduktan sonra kendi imkanlaryla evden güçlükle darya çkabildiini anlatan Özdemir, Kürekle dier evlerde küçük giriler açtm. O giriten çocuklar çkararak komulara yetitirdim. Bugün gelip bize yardmc olduklar, aclarmza ortak olduklar için tüm ekiplere teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git