Saraç tahliyesine itiraz reddedildi!

Savcının, eski Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saraç ile eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sır'ın adli kontrol kararıyla tahliye edilmelerine yönelik itirazı üst mahkemece reddedildi.

Haberler 02.03.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) Diyarbakrdaki akademik yaplanmasna ilikin davada eski Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayegül Jale Saraç ile eski Rektör Yardmcs Prof. Dr. Aytekin Srn tahliyesine savcnn yapt itiraz üst mahkemece reddedildi.

TAHLYE KARARINA TRAZ EDLMT

Alnan bilgiye göre, cumhuriyet savcsnn, sanklar Saraç ve Srn tahliyesine yönelik kararn kaldrlarak tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesine ilikin talebini üst mahkeme olan Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesi deerlendirdi.

Mahkeme, 4. Ar Ceza Mahkemesinin adli kontrol kararyla Saraç ve Srn tahliyesine yönelik kararnn yerinde olduunu belirterek, savcnn tutuklamaya yönelik yakalama emri çkartlmas yönündeki itiraznn reddine karar verdi.

MAHKEME RED KARARI VERD

21 ubatta görülen durumada Saraç ve Srn yurt dna çk yasa ile haftann iki günü ikametgahlarna en yakn kolluk biriminde imza atmalarna ilikin adli kontrol hükümlerince tahliyelerine karar verilmiti.

ddianamede, dönemin DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayegül Jale Saraç, rektör yardmclar Prof. Dr. Sabri Eyigün, Prof. Dr. Aytekin Sr ve Prof. Dr. Aslan Bilicinin, silahl terör örgütü yöneticilii yapmak suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapisle cezalandrlmas isteniyor.

Ana Sayfaya Git