Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılında ecdada yürüyecekler

1. Dünya Savaşı’nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı anma etkinlikleri için hazırlıklar devam ediyor.

Haberler 23.12.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakan Arslan ile Gençlik ve Spor Bakan Klçn katlmas beklenen etkinlikler kapsamnda, binlerce vatandan katlmyla ehitleri anmak için 8 Ocak 2017 Pazar günü Türkiye ehitleriyle Yürüyor konulu yürüyü düzenlenecek

- Sarkam Kaymakam Karaman:

- Her sene Kzlçubuk yolunun tamam, yani 8,5 kilometre yürünüyordu. Bu sene vatandalar valiliimizce yeni yaplan yol ile Kzlçubuk yolu zirvesine tanacak, zirveden aa yaklak 4,5 kilometrelik mesafede ehitlerimiz için yürüyeceiz

Karsn Sarkam ilçesinde, 1. Dünya Savanda Enver Paa komutasndaki Osmanl ordusunun, Rus igali altndaki topraklar kurtarmak amacyla balatt ve 90 bin askerin ehit dütüü Sarkam Harekatnn 102. yl anma etkinliklerinde, binlerce vatandan hazrlanan yeni güzergah kullanarak ecdad anmak üzere 4,5 kilometre yürümesi planlanyor.

Sarkam Kaymakam Yusuf zzet Karaman, 1. Dünya Sava srasnda 22-23 Aralk 1914 ile 5 Ocak 1915 tarihleri arasnda Enver Paa komutasndaki Osmanl ordusunun Rus igali altndaki topraklar kurtarmak amacyla balatt ve büyük bir çounluu donarak olmak üzere 90 bin askerin ehit dütüü Sarkam Harekatnn ylnda her yl çeitli etkinlikler yapldn anmsatt.

Bu yl da tarihe sahip çkmak ve ehitlerin anlmas için etkinlikler yaplacan bildiren Karaman, Sarkam Harekatnn 102. ylnda, Sarkam ehitlerini anma etkinlikleri için hazrlklarn aralksz devam ettiini söyledi.

Karaman, bu ylki etkinliklere büyük bir katlm beklediklerini ifade ederek, Kars Valimiz Rahmi Doann koordinesinde yaplacak etkinliklere, bata Cumhurbakanmz, Meclis Bakanmz, Babakanmz ve bütün bakanlarmz, üst düzey yöneticilerimizi davet ettik. u an itibaryla Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakanmz Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanmz çaatay Klçn katlmas kesinleti. dedi.

- Daclar, ehitleri anmak için Allahuekber dalarna trmanacak

Etkinlikler dolaysyla bakanlarn Sarkama önemli destek verdiini vurgulayan Karaman, Gençlik ve Spor Bakanl ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlmzn katklaryla Kars Valilii, Sarkam Kaymakaml olarak anma etkinliklerini gerçekletireceiz. Programmz yarn Türkiye Daclk Federasyonunca (TKF) Sarkam Allahuekber ehitlii önünde düzenlenecek törenin ardndan 3 bin 180 metre yüksekliindeki Allahuekber Dalarna 250 dacnn trmanyla balayacak. diye konutu.

Karaman, etkinlikler çerçevesinde 6-8 Ocak tarihlerinde ilçede Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadn Unutmayacak konulu anma program yapacaklarn bildirerek, u bilgileri aktard:

6 Ocak 2017 Cuma günü Sarkam Grand Toprak Hotelde ehit yaknlar ve gaziler onuruna yemek verilecek. Ayn gün Kazm Karabekir Camisinde Mevlid-i erif program düzenlenecek, akam ise mealeli yürüyü yaplacak. 7 Ocak günü ilçedeki kayak merkezinde kardan heykeller ve resim sergisinin açl yaplacak. Mealeli kayak gösterisi de düzenlenecek söz konusu günkü etkinlik, Sarkam Grand Toprak Hoteldeki program ile devam edecek.

- Katlmclar, ecdad anmak için 4,5 kilometre yürüyecek

Karaman, etkinlikler kapsamnda, 8 Ocak 2017 Pazar günü ise Türkiye ehitleriyle Yürüyor konulu adl anma yürüyüü yaplacan belirterek, önceki yllarn aksine bu yl yürüyü yolunun ksaltldna iaret etti.

Bu yl yürüyü mesafesinin 4,5 kilometreye düürüldüünü dile getiren Karaman, Her sene Kzlçubuk yolunun tamam, yani 8,5 kilometre yürünüyordu. Bu sene vatandalar valiliimizce yeni yaplan yol ile Kzlçubuk yolu zirvesine tanacak, zirveden aa yaklak 4,5 kilometrelik mesafede ehitlerimiz için yürüyeceiz. Yürüyüün ardndan Yukar Sarkam ehitlii Antna çelenk sunulduktan sonra, protokol üyelerinin konumalaryla program tamamlanacak. Ayrca davetlilere ikramda bulunulacak. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git