Satamadığı tonlarca domatesi tarlaya döktü

Diyarbakır’da domates üreticisi bir çiftçi, fiyatı ucuz olduğu için satamadığı tonlarca domatesi hayvanlara yem olması için tarlaya döktü.

Haberler 17.08.2019 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesi Pozluk Mahallesinde ailesi ile birlikte binlerce lira verip tarla kiralayan ve 27 yldr çiftçilik yapan smail Menek, domates fiyatnn ucuz olduunu ifade ederek satamadklar tonlarca domatesi tarlaya döktü.

27 yldr çiftçilik yaptn belirten Menek, kiralad tarlada domates ekip üretim yaptn söyledi. Menek, Hep sknt çekiyoruz. Satn aldmz fidelerin parasn bile çkaramyoruz. u anda ektiim tonlarca domates satlmad için tarlada çürüyüp gidiyor. Satmak istiyorum fakat alc bulamyoruz. Hepsi kzarm, hazrdr, bölgede en güzel domatesi bu topraklarda yetiiyoruz ama satacak bir pazar ya da alc bulamyoruz. K mevsiminde domates fiyatlar tavan yapyor ve bizlere domates ekin diyorlar ama biz yaz mevsiminde domates ekiyoruz fakat satacak bir tüccar dahi bulamadmz için domatesler çürüyüp gidiyor ve bizler zararmz ile ba baa kalyoruz. 170 dönüm tarlann tamamn domates ekledim yaklak 350 bin lira masraf ettim, bunlarn masrafn nasl geri alacam kara kara düünüyorum. Elimizden bulunan tonlarca domatesi alc bulamadmzdan kaynakl olarak hayvanlara yem olmas için tarlaya dökeceiz. Devlet bizlere destek olsun, borç altndayz, çek ve senetlerimizi dahi ödeyemiyoruz dedi.

Ei ve çocuklar ile aylarca tarlada çadr kurarak yaadn belirten Saddet Minigül isimli kadn çiftçi ise ektikleri domatesleri satlmadndan dolay döktüklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git