Satranç kültürleri birleştirdi

Avrupa’dan gelen 25 genç Siirt’te toplandı. Satrançla bir araya gelen gençler, daha sonra Siirt’in tarihi ve kültürel alanlarını gezdi.

Haberler 17.04.2019 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte Cedid Dernei tarafndan Avrupa Birlii Erasmus + Program kapsamnda hazrlanan hogörü satrançta buluuyor-we meet in chess for tolerance adl proje kapsamnda Avrupann deiik ülkelerinden gelen gençler, Siirtte satranç oynayp tarihi yerleri gezdi.

talya, Hrvatistan, spanya, Romanya ve Türkiyeden olmak üzere 25 katlmc Siirte geldi. Siirtte akranlaryla buluan Avrupal gençler, daha sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

SATRANç KÜLTÜRÜ

Avrupal gençlerin kente geldiini belirte Siirt Cedid Dernei Bakan ve Satranç Federasyonu Siirt l Temsilcisi Serdar Özyeil, proje kapsamnda Siirtli gençler ile Avrupal gençlerin bir araya geldiini söyledi. Hogörü ve anlayn deiime katk sunmasn beklediklerini kaydeden Özyeil, gençlerin aralarnda satranç oynayarak kültür etkileiminde bulunduunu ifade etti. Hogörü satrançta buluuyor projesiyle burada bulunmaktan çok mutlu olduunu belirten Hrvat Iva Cavar, satranç örendiini ve farkl kültürlerdeki insanlarla tanmaktan çok mutlu olduunu söyledi. Cavar, Bu süreçte Siirtte çok farkl yerleri gezdik. Bu durumdan, insanlarla bir arada olmaktan, farkl kültürleri tanmaktan dolay kendimi çok ansl hissediyorum. Hrvatistandan stanbula geliyorlar. stanbulu biliyorlar ama mutlaka Siirti de görmeleri gerekiyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git