Savaştan kaçtığı Türkiye'de mutluluğu buldu

Ülkesindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ahmet Yusuf, yeni bir yaşama başladığı Diyarbakır'da aradığı mutluluğu buldu.

Haberler 17.02.2017 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Savata iki arkadan kaybettikten sonra Türkiyeye gelme karar alan 28 yandaki ngilizce öretmeni Yusuf, Ankarada bir süre yaadktan sonra ald i teklifi üzerine Diyarbakra gelerek bir kursta görev yapmaya balad. Yusuf, kursta tant Diyarbakrl Gülbahar çokura ak oldu.

Arad mutluluu Türkiyede bulan Yusuf, çokur ile sade bir nikah törenle hayatn birletirdi. Yusuf ve çokur, mutluluklarn, savan sonra ermesi halinde Suriyede yapmay planladklar düünle taçlandrmak istiyor.

- Burada evlenmek asla aklma gelmiyordu

Yusuf, Suriyede savatan dolay büyük maduriyet yaadklarn söyledi. Ailesinin Kaml kentinde yaadn dile getiren Yusuf, sava madurlarnn bata Türkiye olmak üzere Lübnan ve Ürdüne gittiini belirtti.

Türkiyeye geldikten sonra ilk olarak Ankaraya gittiini daha sonra bir arkadann teklifi üzerine ngilizce öretmenlii yapmak için Diyarbakra geldiini anlatan Yusuf, Diyarbakr Kamlya yakn olduu için de tercih ettiini aktard.

Diyarbakr çok sevdiini, Kürtçe bildii için iletiim kurarken zorlanmadn, ksa sürede Türkçe de örendiini ifade eden Yusuf, hayatn birletirdii çokur ile de çalt kursta tantna iaret etti.

Yusuf, Türkiyede bir süre çalp Almanyaya gitmeyi planladn vurgulayarak öyle devam etti:

Burada evlenmek asla aklma gelmiyordu. Eimin bulunduu 12 kiilik bir gruba ders veriyordum. Daha sonra arkada olarak yemee gittik. Eimin çalt kree gidip ders verirken eim de kendisine özel ders vermemi istedi. Sonra mesajlamaya baladk ve bir yln sonunda evlendik. Düün yapmadk çünkü Suriyede sava var. Akrabalarmz, ailemiz orada olduundan vicdanen rahat deildik. Vicdanm kabul etmedi düün yapmaya. Eime söyledim o da kabul etti.

- nallah sava biter, Suriyede yaparz düünü

çokur da farkl ülkeden bir kii ile evlenmeyi düünmediini ancak eine ak olduktan sonra tüm düüncelerinin deitiini söyleyerek unlar kaydetti:

Kardeimle bir arkadamzla bulumaya gidiyorduk. Asansöre bindik ve 7 yerine yanllkla 8e bastm. O katta ngilizce kursu olduunu gördük. Kardeim de, Görüelim, ngilizce örenelim. dedi. Ben de Arkada bekliyor inmemiz lazm, sonra çkarz dedim. Görümemizi yaptktan sonra kardeim Hadi yukar çkalm. dedi. Kardeim için görümeye gittik, ben kayt yaptrdm. Bir hafta sonra kursta eimle tantk. Kaderde olunca evlendik.

Ailesinin bu evlilie scak bakmadn ancak Yusufu tandktan sonra onay verdiklerini anlatan çokur, düün yapmama konusunda da einin kararna sayg duyduunu dile getirdi.

çokur, Eimi çok seviyorum. Severek evlendiiniz zaman her ey baka oluyor. Eim bana, 5 yl sonra da olsa sana düün yapacaz dedi. nallah sava biter, her ey güzel olur ve Suriyede yaparz düünü. dedi.

Ana Sayfaya Git