Savcı, 7 yaşındaki çocuğa cinsel istismar sanığının beraatini istedi

DİYARBAKIR'da 7 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan H.Ö.'nün (58) yargılamasına devam edildi. Davanın son duruşmasında esasa ilişkin görüşünü açıklayan savcı, tutuksuz sanık H.Ö.'nün tüm suçlardan beraat edilmesini istedi.

Haberler 16.01.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn bir ilçesinde oturan H.Ö., 28 Haziran 2016 günü komularnn çocuu olan 7 yandaki G.M.A.dan elindeki poetleri evine götürmesini istedi. Bunun üzerine alama krizine giren küçük çocuk, annesine gitmek istemediini söyledi. Annesinin srar üzerine bandan geçenleri anlatan çocuk, H.Ö.nün kendisine cinsel istismarda bulunduunu söyledi. Anne .A., kzn dinledikten sonra polis merkezine giderek ikayetçi oldu. Pedagog gözetiminde ifadesi alnan kz çocuu, üphelinin einin gönderdii yemein kaplarn götürdüü gün, H.Ö.nün kendisine cinsel istismarda bulunduunu ve korkudan ailesine bunu anlatamadn söyledi.

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan, ifadesinde suçlamalar reddeden H.Ö., adli kontrol koulu ile serbest braklrken, yeniden madurun da yaad mahallesine döndü. Soruturmann tamamlanmas ardndan tutuksuz sank H.Ö. hakknda, çocuun cinsel istismar ve cinsel amaçl çocuu hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan 23 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrland.

SANII GÖRÜNCE ALAMAYA BALADI

Tutuksuz sank H.Ö.nün yarglanmasna 6nc Ar Ceza Mahkemesinde baland. Durumaya SEGBS ile katlan sann savunma yapt srada, salonda bulunan kz çocuu gözyalarna bouldu. Durumadaki pedagog, madurun san görmek istemediini, gördüü zaman olumsuz etkilendiini, bu nedenle çocuk ile sann kar karya gelmemesi gerektiini söyledi. Bunun üzerine, küçük çocuun salondan çkarlmasna karar verildi. Madurun savunmasnn alnmas srasnda sann SEGBS ekranndaki görüntüsü kesildi.

YEEN TERÖRST OLDUU çN BANA FTRA ATIYOR

Sank H.Ö., iftiraya uradn öne sürerek, Bu annesinin iftirasdr. Amcamn 2 olu korucudur. Madurun annesi bu nedenle bana düman oldu. Benim suçla hiçbir ilgim yok. Maduru çocukluundan beri tanrm. Annesi bunlar söyletiyor. Annesinin yeeni teröristtir ve çatmada ölmütür. Bunu mahallede sürekli söylüyor. Bir hafta önce mahallede, yeeninin gerilla, olduunu, ehit dütüünü ve cennetlik olduunu söylemi. Kendisine, Yeenin teröristti, asker polis ehittir. O ehit veya cennetlik deil dedim. Bunun üzerine iftira att dedi.

FADE BOYUNCA ALADI

Salona alnan ve ifadesi boyunca alamaya devam eden madur G.M.A., H.Ö. ile aralarnn kötü olduunu belirterek, Bana yapt eylerden dolay aramz kötüdür. Anlatmak istemiyorum. Annem komumuzun iki taban götürmemi istedi. Kapy H. amca açt. Beni içeri sokmaya çalt. Girmek istemedim. Bana aka yapacan söyleyip içeri soktu. Ama yapt ey aka deildi diye konutu.

KIZIMI KORKUDAN OKULA BLE GÖNDEREMYORUZ

Davann son celsesinde esas hakknda görüünü açklayan savc sann delil yetersizlii nedeniyle beraatine karar vermesini istedi. Savclk görüüne kar söz hakk verilen madurun annesi .A. sann cezalandrlmasn isterken, Kzm u anda korkudan okula bile gönderemiyoruz. Bu ahs suçludur dedi. Duruma, kararn açklanmas için ertelendi.

MADD MKANSIZLIK NEDENYLE SANIKLA AYNI ORTAMDA YAIYORLAR

Madur çocuun avukat Muhammed çalkan, müvekkilinin ar bir travma geçirdiini anlatrken, unlar söyledi:

Tutuklanan sank tahliye edildi, u anda tutuksuz yarglanyor. Tanklarn ifadesinin çocuun bandan geçen olayla bir ilgisi yok. Tamamen annesine iftira mahiyetinde ifadeler verip suçlamadan kurtulmaya çalyorlar. Madur, 7 yanda olmasna ramen olay tüm ayrntlar ile anlatyor. fadesinde, annesine anlattklarnn bire bir aynsn anlatyor. çocuun annesinin anlattklarnn aynsn anlatmas bile bu suçun ilendiini göstermektedir. Savclk beraat talebinde bulundu. 7 yandaki çocuun beyan esas alnmaldr. SEGBS ile ifadesi alnrken, çocuk san gördüü anda alamaya ve barmaya balad. Bu bile suçun ilendiini açkça gösteriyor. çocuk çevresine güvensiz bir tavr sergiliyor. Okula annesi olmadan gidemiyor. Maddi imkanszlk nedeniyle sankla ayn ortamda yayorlar, komuluklar devam ediyor. Zaten yaadklar yer küçük bir yer. Bu çocuun tamamen geleceini etkileyen bir durum. Bir an önce tutuklanmasn ve çocuktan uzaklatrlmasn talep ediyoruz. Sank cezalandrlmazsa, bu eyleminin ceza gerektirmediini düünerek, profesyonel bir ekilde baka çocuklar üzerinde bu eylemini tekrarlayacaktr.

Ana Sayfaya Git