Savunmaya bakarmısınız

9 yaşındaki kızına istismarda bulunan babanın savunması: Çocuğumun kabızlık hastalığı var.

Haberler 29.12.2017 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda öz kz, 9 yandaki M.Ö.ye 1 ay boyunca cinsel istismarda bulunduu öne sürülen 37 yandaki M.S.Ö., hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar, Tehdit ve çocuu müstehcen yaynlar okumaya ve seyretmeye tevik suçlarndan 19- 37 yl hapis istemiyle dava açld.

Olaydan sonra alnan raporda, babas tarafndan 1 ay süreyle cinsel istismara maruz kaldn belirten madur çocuun makatnda taze kanamal yrtk tespit edildi.

çocuk zlem Merkezinde ifadesi alnan madur çocuk, babasnn cinsel istismar eylemlerini yaklak 1 ay boyunca sürdürdüünü, cannn çok acdn, barmamas için babasnn azn bant ve iple kapattn söyledi.

Tutuklu yarglanan baba M.S.Ö., salk raporunda kznn makatnda kanamal yrtk olumasn ise, çocuklarmn kabzlk hastal vard diye açklad.

Diyarbakrda anne ve babas ayr yaayan 9 yandaki M.Ö., 24 Temmuz günü annesi Z.Ö.ye, babasnn cinsel istismarna maruz kaldn söyledi. Annenin ikayeti üzerine, 4 çocuk babas M.S.Ö. (37) gözaltna alnrken, soruturma balatld. Soruturma kapsamnda ifadesi alnan ve suçlamalar reddeden baba M.S.Ö., tutuklanrken, küçük madur salk raporu için doktora sevk edildi. En son cinsel istismardan 5 gün sonra alnan raporda, 1 ay boyunca babasnn cinsel istismarna maruz kaldn söyleyen madurun makatnda taze kanamal yrtk tespit edildii, saptanan fiziksel travma bulgusunun, cinsel istismar öyküsü ile uyumlu olduu kaydedildi.

CANIM çOK ACIDI, BAIRMAMAM çN AMIZI BANT VE PLE KAPATTI

Soruturma kapsamnda çocuk zlem Merkezinde ifadesi alnan M.Ö., annesiyle birlikte anne annesinin evinde kaldn, babas ve aabeyi Y.Ö.nün ise Diyarbakrda ikamet ettiklerini belirterek, öyle dedi:

Okul bitmeden önce aabeyim Y.Ö. beni döverek, S. amcann arabasna götürdü. Arabada babam, aabeyim ve 2 kii dava vard. Beni büfeye götürdü. Bana içki içirmeye çaltlar. çmeyince meyve suyu verdiler. Babam beni buradan ninemin evine götürdü. Evde baka odaya götürerek, anneme ait iç kyafetini giydirdi. Daha sonra beni yere yatrarak cinsel istismarda bulundu. Kan ve beyaz bir sv gördüm. Dier odaya giderek kapy kilitledim. Babam eer bu olay birisine söylersem beni ve annemi öldüreceini söyledi. Yaklak bir ay boyunca böyle yapt. Bu srada canm çok acd. Barmamam için amz bantla ve iple kapatt. Babam bazen beni çarp, çplak filmler izletiyordu.

37 YIL HAPS STEM

Soruturmay 3 Ekim günü tamamlayan savclk, üpheli M.S.Ö. hakknda çocuun nitelikli cinsel istismar, çocuu müstehcen yaynlar okumaya ve seyretmeye tevik ve Tehdit suçlarndan 19- 37 yl hapis istemiyle iddianame hazrlad. Doktor raporuna dikkat çekilen iddianamede, üphelinin savunmasnda suçlamalar reddettii, ancak, doktor raporu karsnda savunmasna itibar edilmedii belirtildi. ddianamede, madurun 18 yandan küçük aabeyi Y.Ö. ve halasnn olu Ö. hakknda ayr soruturma yürütüldüü vurguland.

çOCUKLARIMDA KABIZLIK SORUNU VAR

ddianamenin kabulünün ardndan tutuklu sank M.S.Ö.nün yarglamasna Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland. lk durumada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat Remzi Atalay ve Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi avukat Ümit Asye Demir davaya katlma talebinde bulundu. fadesi alnan sank M.S.Ö., suçlamay kabul etmediini belirterek, öyle dedi:

nsann kendi kanndan birine böyle bir ey yapmas mümkün deil. Kaynbabam ile ailem arasnda 13-14 yldr husumet var. Olaydan önce telefonla kzmla görütüm. Köye gidip kzm ve olumu aldm. 15 gün boyunca ben de kaldlar. Sonra annelerini göstermek için köye götürdüm. 10-15 gün sonra karakoldan arandm. Benim 4 çocuumda irsi olarak kabzlk sorunu vardr. Daha önce eim kabzlk sorununu gidermek için baz yöntemler kullanyordu. Kzm kendi isteiyle yanma geldi. Köyde kalmak istemediini söyledi. çocuklarma içki içirmeye çalmadm. Kzma iç çamar giydirip, cinsel istismarda bulunduum doru deildir. Kzmn söyledii tek bir kelime doru deildir. Ben tekel bayide çaltm için beni kafir ilan ettiler. Kafire iftira atmak günah deilmi. 4 çocuum kabzlk sorunu çekiyor. Eime onlar hastaneye götürmesini söylüyordum, ancak götürmüyordu. Eim ve ailesiyle problemli olduumdan iftira atmaktadrlar.

AVUKAT DEMR: BASKI ALTINDA KAYETLERNDEN VAZGEçYORLAR

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi avukat Ümit Asye Demir, ikayetten vazgeçilmesi durumunda çocuun temsil yetkisi bulunmad için bu tarz dosyalarda müdahale talebinde bulunduklarn belirterek, öyle dedi:

Aile içi cinsel istismar olaylarnda, dosyann süreci uzadkça madurlar bask altnda olduklarndan genellikle ikayetlerinden vazgeçiriliyorlar. çocuk haklarn korumak bizim temel amacmzdr. Kz çocuklarna ilikin istismar dosyalarnda devletin çocuklar korumak için vekille temsil ettirildiine dair sözlemeler vardr. Bu nedenle katlma isteminde bulunuyoruz.

Ara kararlarn açklayan mahkeme, sank M.S.Ö. hakknda kuvvetli suç üphesinin varl nedeniyle tutukluluk halinin devamna hükmetti. Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezinin katlma talebini suçtan dorudan zarar görme sfat bulunmad için reddeden mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnn katlma istemini ise kabul etti.

Ana Sayfaya Git