Sebzelerin donmasına sobalı önlem

HAVA sıcaklığının bazı geceler sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü Muş'ta sebze halindeki komisyoncular, meyve ve sebzelerin donmaması için kömür sobası ve elektrikli ısıtıcılar kullanıyor.

Haberler 26.12.2016 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Patateslerin çounun dondan çürüdüünü söyleyen komisyoncu Zeki Saydn, Bu kadar ar bir k uzun zamandr geçirmemitik. Havalar çok souk, stclarla donu önlemeye çalyoruz dedi.

Belediye sebze halinde komisyonculuk yapanlar, Akdeniz bölgesinden gelen sebze ve meyveleri muhafaza etmek için büyük özen gösteriyor. Sibirya souklarnn yaand Douda sebze ve meyvelerin yarsnn yolda gelirken TIR ve kamyonlarn üzerinde donduunu, geri kalanlar dondan korumak için iyerlerinde sürekli kömür sobas ve elektrikli stclar yaktklarn söyleyen komisyonculardan Zeki Saydn öyle konutu:

Uzun bir zamandr böyle souk yoktu. Yapm yeni tamamlanan sebze halinin de henüz kaloriferleri yaplmam. Egeden getirdiimiz ürün bölgeye girer girmez donmaya balyor. Gelen maln yars daha arabann üzerinde iken donuyor. Geri kalanlarna da bir bebek gibi ilgi göstererek donmasn önlüyoruz. Havalar çok souk, sobalara takviye olarak stclarla donu önlemeye çalyoruz. TIR ve kamyonlardan mal boaltan çalanlar ise her 10 dakikada bir snma molas veriyor.

KAPANAN YOLLARI AçMA çALIMALARI

Dou Anadolu Bölgesinde karla mücadele çalmas ise aralksz sürüyor. Geçtiimiz günlerde etkili olan youn kar ya sonras Karsta 255 köy yolu ulama kapand. Kapanan köy yollarn açmak için Karayollar 18inci Bölge Müdürlüü ekipleri ana yollarda yürüttüü çalmayla, l Özel daresinin köylere ulamn kolaylatryor. Gece-gündüz demeden çalan ekipler kapal köy yolu brakmad. Birkaç gündür devam eden souk havaya ramen çalmalarn sürdüren Karayollar Bölge Müdürlüü ekipleri rotatif yardm ile ana yollarda yol geniletme çalmalar sürdürüyor.

DONA KARI UYARI

Meteoroloji 12inci Bölge Müdürlüü yetkilileri, yaplan son deerlendirmelere göre, bölge genelinde havann çok bulutlu ve aralkl kar yal geçeceini duyurdu. Scakln mevsim normalleri civarnda seyredeceini belirten yetkililer, don olayna kar dikkatli ve tedbirli olunmasn istedi. Dün gece ise en düük hava scakl, sfrn altnda olmak üzere Karsta 21, Arda 19, Erzurum ve Ardahanda 15, Mu 10, Idrda 8 ve Erzincanda ise 5 derece olarak ölçüldü.

Ana Sayfaya Git