Seçimin nabzını Uzay haber tuttu

Diyarbakır, seçimin nabzını UZAY HABER TV ekranlarından izleyerek tuttu.

Haberler 02.04.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UZAY HABER TV, 2019 Seçim Özel Yayn, 31 Mart Mahalli dareler Genel Seçimi sonuçlarn doru ve tarafsz yanstarak, bölgede en çok izlenen TV kanal oldu.

BÜYÜKTMUR VE KONUKLARIN YORUMLARI ZLEYCLER EKRANA KLTLED

Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur öncülüünde günler öncesinden hummal bir hazrlk içerisine giren teknik ekip, muhabirler ve sunucular izleyicileri UZAY HABER TV ekranlarna kilitledi.

UZAY HABER TV stüdyolarndaki dev ekrana yanstlan sonuçlar Ömer Büyüktimur un koordinasyonunda Türkiye ile paylald. Sunucular Vedat Kzl, Ebru imek, Eylem Tosun, Gülcan Akyüz ve Sedat Erdem saat ba haberleriyle gündemin ve seçime ilikin önemli gelimeleri kamuoyuna aktard. Muhabir Filiz Yaa ise telefon balantlaryla seçim gündemine ait önemli notlar ve gelimeleri anbean ekrana yanstt.

CANLI BALANTILAR VE DORU BLGLER

Sandklarn kapanmasnn ardndan gelen ilk seçim sonuçlar, Yüksek Seçim Kurulunun yayn yasann kaldrmasnn ardndan yaynlanmaya baland. Akam saatlerinden itibaren yorumcularn konuk olduu UZAY HABER TVde seçim sonuçlar masaya yatrld. Seçim Özel Yayn srasnda ara ara Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dier siyasi Parti liderleri ve adaylarn konumalar canl olarak UZAY TV ekranlarnda yer ald.

PARLAK, DAHA FAZLA OY ARTII BEKLYORDUK

Konuk yorumculardan AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, AK Partinin Diyarbakrda oylarn arttrdn savundu. Parlak, Bu AK Parti için bir baar mdr? Bunun bir baar olarak görmek mümkün deil. AK Partinin Diyarbakrda son iki yldaki hizmetleri göz önünde bulundurulduunda, oy orannda daha büyük bir art gerçeklemesini bekliyorduk dedi.

PROF. DR. ERKAN, ZAFERLE çIKAN BR PART YOK

Dicle üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Erkan, seçim sonuçlarn öyle yorumlad: Bu seçimlere ittifakla girildii için Türkiye oylar üzerinden deerlendirme yapmak çok doru deil. Mesela baz partilerin stanbulda aday yok. Dolaysyla stanbul oylar yüzdeye yansmyor. Türkiyeden çok kazanlan belediyeler üzerinden konumak gerek diye düünüyorum. Zaferle çkan bir parti yok ortada bence. CHPnin önceki yerel seçimle göre büyükehirlerde belediye saysn arttrd görülüyor

MEMTEN ADAY YORUMU

Memur-Sen Diyarbakr ube Bakan Yunus Memi de, metropollerde Ak Partinin kaybettii belediyelere ilikin olarak, deerlendirmelerde bulundu. Ankara Büyükehir Belediyesinin el deitirmesindeki en büyük nedenin Melih Gökçek olduunu savunan Memi, önceki ziyaretlerinde Ankarada konutuu esnalarn ve taksicilerin Ak Parti aday Özhasekiyi beenmediklerini söylediklerini aktard.

Öte yandan UZAY TV 2019 Seçim Özel Yaynna telefonla balanan aratrmac yazar Mehmet Ali Altnda ise Diyarbakrdaki seçim sonuçlarna ilikin çarpc tespitlerde bulundu.

ALTINDA, KADRO çOK ÖNEML

Seçim sonuçlar nda olumlu ve pozitif eletiriler yaplmas gerektiine vurgu yapan Altnda, Bugün Türkiye Cumhuriyeti hudutlar içerisindeki halkmz oyunu kulland. Yaplan yerel seçimler eski seçimle oranla daha renkli geçiyor. AK Partinin inatla üzerine dütüü bölgelerde ve ehirlerde, özellikle Güneydou Anadolu Bölgesinde ve özelde de Diyarbakrda hala illaki bal bulunduu baz ahsiyetler ve insanlar var. Bakn bunlar hep kaybettiriyorlar. Ama rnaka bir bakn, daha önce yüzde 15 oy alan AK Parti bu seçimde yüzde 60 oy alyor ve baaryor. Sormazlar m? Acaba niye? Demek ki buradaki kadro çok önemli. Kadrolar çok önemli. Devlete ve Cumhurbakanna olan ballklarnn bir göstergesidir bu baar. Ama velakin Diyarbakr, halada illaki benim dediim olsun, mant var. Bir iki ahsiyet var. Bunlarn uzaktan yakndan AK Partiyle, cumhurbakan vizyonuyla hiçbir alakalar yok. Ancak rant, mevki, kiisel çkar ve iktidarn imanlarndan faydalanmak üzere siyaset yürüten insanlar var. Yoksa sanki Diyarbakrn hepsi HDPli midir sanki? Seçimlerde yüzde 60lara varan sonuçlar niye olsun ki? Buna ramen, ittifaka ramen, AK Parti Diyarbakrda yüzde 30larda kald. Geçen seçimlerde AK Partinin Diyarbakrda ald oy yüzde 28 ama milletvekili seçimlerinde bu oran yüzde 22. Bu yerel seçimlerde AK Parti oylarn ksmen arttrd ama bunu Cumhur ittifakna ramen bunu yapabildi. Devletin imkanlar ve Cumhurbakanmzn da dedii gibi 4 katrilyon parann buralara harcanmasna ramen ve yine AK Partinin bu kadar bu memlekete yapm olduu yatrmlara ramen AK Partinin oyu hala niye yüzde 33 olsun ki? Bunlar hep soru iaretidir. Demek ki kadro çok önemlidir. Birilerine bal kalmak partiye zarar veriyor. AK Parti kendine bir çeki düzen versin. Diyarbakrda ve güneydouda Ak Partili diye geçinen baz ahsiyetler kesinlikle PKKldrlar. Bunlar post deitiriyor. Ak Partili gibi görünüyor, AK Partinin imkanlarndan istifade ediyor, adeta lord oldular bunlar. Tüm kamuoyu bunu biliyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git