"Şefkat Köpek Toplama Merkezi"

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan Bismil Belediyesince ilçede başıboş gezen köpekler için merkez oluşturuldu.

Haberler 04.11.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevlendirme yaplan Bismil Belediyesince ilçede babo gezen köpekler için efkat Köpek Toplama Merkezi oluturuldu.

Belediye Bakan Vekili ve Kaymakam Turgay Gülençin talimatyla hayata geçirilen çalma kapsamnda merkeze görevlilerce toplanan, ilçede babo dolaan 30 köpek getirildi.

Köpeklerin görevli veteriner tarafndan alar yapld, hastalk tespit edilenlerin tedavisine baland.

Aç olan köpeklere ise yemek verildi.

Köpek toplama merkezini ziyaret eden Turgay Gülenç, yapt açklamada sokakta hasta, tüyü dökülmü köpekleri görünce çok üzüldüünü belirterek çocuklarn ve ailelerin rahat bir ekilde cadde ve sokaklarda dolaabilmesi için bu merkezi kurduklarn söyledi.

Bundan sonra köpeklerimiz hem beslenecek hem de bakmlar ve tedavileri yaplacak. diyen Gülenç, insanlarn da artk sokaklarda rahat bir ekilde dolaabileceini belirtti.

efkat Köpek Toplama Merkezi

Gda Tarm ve Hayvanclk lçe Müdürü Remzi çekiç de merkezde köpeklerin a ve bakmlarn yaptklarn anlatarak Köpekleri kontrol altna alacaz. Belediye ile koordinasyonu salayp çalmalar yürüteceiz. dedi.

çekiç, köpeklerin efkate ihtiyac olmas nedeniyle Belediye Bakan Gülençin talimatyla merkezin isminin efkat Köpek Toplama Merkezi olarak belirlendiini aktard.

Köpeklerin artk çocuklar ve toplum için tehlike olmayacana iaret eden çekiç, isteyen herkesin merkeze gelerek hayvanlar ziyaret edebileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git