Şehide son görev!

Kulp ilçesi Taşköprü Köyü Kuyucak mezrasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik korucusu Malik Yıldız'ın cenazesi, düzenlenen törenden sonra toprağa verildi.

Haberler 05.04.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKllarca gerçekletirilen saldrda ehit düen güvenlik korucusu Malik Yldz, son yolculuuna kürtçe atlarla uurland.

Diyarbakrda Kolordu Komutanlnda düzenlenen törenin ardndan ehidin cenazesi Kulp ilçesi Turgut Özal Mahallesi Merkez Muhammediye Camisine getirildi. Kulp Müftüsü Abdulsamet enin kldrd cenaze namaznn ardndan, helallik alnd. ehit Yldzn cenazesi Eski Mahalle Mezarl ehitliine defnedildi. Vali Hasan Basri Güzelolu, ehidin ailesine basal dileyerek, ehidin oluna Türk bayra verdi.

BRLK VE BÜTÜNLÜK VURGUSU

Birlik ve mücadelenin kararlkla ülkenin içinde ve dndaki son hain etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceini belirten Güzelolu, birlik ve beraberliin korunduu, bütünlemenin saland müddetçe hiçbir hain ve onun temsilcisinin emeline ulamayacan vurgulad.

MLLETMZ BAHTYAR KILSIN

Vali Güzelolu, Bu milletin kahraman evlatlar askeri, polisi, korucusu helal süt içmi. Her birisi bu hainlerin karsnda yenilmez sra dalar gibi dimdik duracak, imanyla, gerekirse Melik gibi bu kara topraa bir gül bahçesine girercesine girecek. Rabbim tüm ehitlerimizden raz olsun. Allah birlik beraberliimizi daim etsin. Devletimizi sonsuza kadar payidar, milletimizi bahtiyar eylesin. ehidimizi rahmetiyle karlasn, günahlarn af etsin, mekann cennet eylesin. diye konutu.

CENAZE TÖRENNE KATILANLAR

Cenazeye, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Kulp Belediye Bakan Vekili Kaymakam Fatih Dülgerolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, ehit yaknlar ve vatandalar katld.

Önceki gün, Kulp ilçesinde PKKl teröristlerce gerçekletirilen saldrda 1 güvenlik korucusu ehit olmu, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ile 1 sivil yaralanmt.

MUTA TERÖR OPERASYONU

Mu merkez ile Bulank ve Varto ilçelerinde terör örgütü PKKya yönelik operasyonda 21 üphelinin gözaltna alnd bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, PKK/ KCK silahl terör örgütüne yönelik il merkezi ile Bulank ve Varto ilçelerinde 3 Nisanda e zamanl operasyon düzenlendii belirtildi.

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

Terör örgütünün talimatlar dorultusunda sözde özyönetim/özerklik açklamasna katlan, 2018 yl nevruzunda çeitli yerlerde ate yakarak terör örgütü lehine slogan atan ve örgüt adna milis/ibirlikçilik faaliyetlerinde bulunduu tespit edilen 21 ahs yakalanarak gözaltna alnmtr. ahslarn ikametlerinde yaplan aramalarda ruhsatsz tüfek, 9 dolu fiek, 26 kalanikof fiei, 15 adet 7,65 milimetre çapnda tabanca fiei, 5 kurusk tabanca fiei ve çok sayda örgütsel doküman ele geçirilmitir.

Ana Sayfaya Git