Şehit babadan evlat gözyaşı

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-3 Harekatı’nda görev yaparken kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Teğmen Kamuran Ablak'ın (27) cenazesi baba ocağına getirildi. Teğmen Ablak'ın yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak ağıt yakarken, baba Orhan Ablak oğluyla tabutunu öperek vedalaştı.

Haberler 30.10.2019 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzey Irakta Pençe-3 Harekat kapsamnda görev yapan ve 7 ay önce evlenen Piyade Temen Kamuran Ablak, dün arama tarama görevi srasnda rahatszland. Helikopter ile rnaka getirilen Ablak, hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak, ehit oldu.

ehit temenin naa uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanna buradan da helallik alnmas için Gölcük çiftlik Mahallesindeki baba ocana getirildi. Aile son kez oullarnn yüzünü görmek isteyince ehit temenin naa, binaya alnd. Daha sonra da evin önünde helallik alnd.

TABUTA SARILIP AIT YAKTILAR

Baba Orhan Ablak, olunu, evlerinin önünden son kez tabutunu öperek, gözyalar arasnda yolcu etti. Anne Elif Ablak ve acl e Esma Ablak da gözyalarna bouldu. Tabuta sarlan aile ve yaknlar, atlar yakt. ehit temenin naa ikindi vakti klnacak cenaze namaz için Hicret Camiine getirildi.

Ana Sayfaya Git