Şehit Binbaşı Ümit Çelik, istifasını hain darbe girişimi sonrası geri almış!

Diyarbakır Lice'de tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Binbaşı Ümit Çelik'in babası, Çelik'in 15 Temmuz öncesi istifasını hazırladığını ancak 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu istifasını "Baba devletin bugününde devletimi mahkemeye veremem" dediğini söyledi.

Haberler 03.08.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda operasyona giderken PKKl teröristlerce yola tuzaklanan el yapm patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu ehit olan Jandarma Binba Ümit çelikin (39), Beylikdüzünde yaayan baba evine dün ac haber ulat. ehit Binba çelikin ailesinin oturduu Beylikdüzü Kazm Karabekir Caddesindeki evinin bulunduu site Türk bayraklar ile donatld.

STFASINI HAZIRLAMITI

DHAnn haberine göre; ehit babas Saadettin çelik, stifasn hazrlamt ama malum 15 Temmuz belas geldi bu ülkenin bana. çocuklar buraya getirdi. Dedi ki: Baba devletin bugününde devletimi mahkemeye veremem. Ben istifam geri alacam. stifasn geri ald. Gitti görevine balad dedi.

TAZYELER BABASI VE KARDE KABUL ETT

Site bahçesine kurulan çadrda ehidin babas Sadettin ve kardei Sezer çelik taziyeleri kabul etti. Jandarma Binba Ümit çelikin babas Sadettin çelik, ehidimiz 12 Mart 1978de dodu. lk görev yeri rnakt, 2 yl burada görev yapt. Daha sonra Ankarada 6 yl görev yapt. Ankaradan sonra Vana tayini çkt. 2 yl Vanda çalt. Van depremi dolaysyla tayin haklar çkt geldi Arya. Arda 2 yl kald. Ardan tayini çkt Suruça. 2 yl da Suruç lçe Komutanl yapt. Suruçta görevi bitti Liceye tayini çkt. Malum tayinler, birbirini takip eden tayinler. Hainlerin (FETÖyü kastederek) yapt tayinler. Buna artk isyan etti. Baba ben mahkemeye vereceim dedi. Mahkemeye verdi. Eer mahkeme sonuç vermeseydi o Austosta istifa edecekti. stifasn hazrlamt ama malum 15 Temmuz belas geldi bu ülkenin bana. çocuklar buraya getirdi. Dedi ki: Baba devletin bugünün de devletimi mahkemeye veremem. Ben istifam geri alacam. stifasn geri ald. Gitti görevine balad. lk 20 günlüktü 5 ehit verdi. unu söylemiti bana: Baba ben ne makam, ne mevki, ne de rütbe istiyorum. Ben sadece ehitlerimizin intikamn almak istiyorum diye konutu.

BR ÜMT GDER BN ÜMT GELECEK NALLAH

Oluyla ehit olmadan bir gün önce telefonda konutuunu söyleyen Sadettin çelik, En son ehit olmadan bir gün önce konumutum. Göreve çkmadan önce bana telefon ederdi, duam almak için. En son görümemizde sesinde sanki ben ehit olacam gibi bir eyi vard. stiyordu, Cenab- Allah istediini nasip etti. Rabbime ükürler olsun. Üzgünüm. Ümit gibi birini kaybettim ama sevinçliyim bir ehit babas oldum. Yüce Rabbim devletimizi, milletimizi korusun. Cumhurbakanmzn tez tez deindii bir ey var der ki: Bayraklar bayrak yapan üstündeki kandr. Toprak eer urunda ölen varsa vatandr. Bir Ümit gider bin Ümit gelecek inallah ifadesini kulland.

3 çOCUK BABASIYDI

2016 ylndan beri Lice 1inci Jandarma Komando Tabur Komutanl emrinde görev yapan Jandarma Binba Ümit çelik, öretmen ei Nesrin çocuklar Yiit Göktürk (11), Nazl Hilal (8) ve 7 aylk kzlar Göksu Reyhan ile birlikte Babaeskide oturuyordu.

Ana Sayfaya Git