Şehit Kabri Yenilendi!

Diyarbakır’ın Kulp Belediyesi, 1996 yılında şehit olan güvenlik korucusu Resul Çelik’e ait mezarın bakım onarımını tamamladı. Mevcut mezarlık mermer taşlarla yenilenerek şehit kabrinin başına Türk bayrağı dikildi.

Haberler 21.07.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulp Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Fatih Dülgerolu, ilçede çeitli tarihlerde ehit olan asker, polis, güvenlik korucusu ve sivil vatandalara ait mezarlklar ziyareti esnasnda, 1996 ylnda Bayr Karakoluna giderken hain pusuya düürülüp ehit edilen güvenlik korucularndan Resul çelike ait mezarn bakm-onarma ihtiyac olduunu, herhangi bir yaznn olmadn ve Türk bayrann eksik olduunu fark etmesi üzerine derhal yaplmas için talimat verdi.

MERMER TALARIYLA YENLEND

Bakan Dülgerolunun talimat üzerine ivedi bir ekilde çalmalara balanarak ehit mezarndaki çalmalar tamamland. Bakan Dülgerolu, Vatan uruna canlarn seve seve feda eden ehitlerimizin bütün hatralarna sahip çkmak önceliimizdir. Kulp ilçesinde bulunan 4 ehitliin yeniden dizayn edilmesi için hazrladmz projeyi ihale ettik. 600 bin liraya ihale edilen projemizin çalmalarna balayarak çok ksa zamanda tamamlanacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git