Şehit kardeşine ağabey engeli!

Askerde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve devlet tarafından şehit stasüne alınan Sait Özcan'ın kız kardeşi Saadet Tekin, bir ağabeyi İslami kimliğinden ötürü cezaevinde olduğu gerekçesiyle memur kadrosuna alınmadı.

Haberler 18.05.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ikamet eden Saadet Tekinin, devlet tarafndan ehit stasüne alnan kardei Sait Özcann bu durumu üzerine memur olabilmek için yapt bavuru kabul edilmedi. Tekinin bavurusunun, bir aabeyi cezaevinde olduu gerekçesiyle kabul edilmedii belirtildi.

KARDE EHT

Saadet Tekin, yetkililere seslenerek hakk olan memurluunu verilmesini talep etti.

Aabeyi Sait Özcann 1976 ylnda askerlik görevini yaparken, askeri konvoyun trafik kazas geçirmesi sonucu hayatn kaybettiini belirten Tekin, aradan geçen onca yla ramen istihdam edilmediini söyledi.

Aabeyinin, devlet tarafndan ehit statüsüne alndn hatrlatan Tekin, ehit yaknlarnn devlet dairelerinde memur olarak istihdam edilmesi gerektii yönündeki kanuna istinaden Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne bavurduunu söyledi.

Tekin, Bavurumu tamamlayp 9 Haziran 2017de evraklarm Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüüne verdim. Aradan 2 ay geçti hiç haber gelmedi. 2 ay sonunda ne olduunu örenmek için Müdürlüe gittim. Ne olduunu sordum. Onlarda, Herhalde senin bir aabeyin cezaevinde, hüküm yemi. Ondan dolay çkmayacak. dediler. Ben de bir abimin cezaevinde ama bir abimin de askerde ehit olduunu ve neden cezaevinde olan bir abim nedeniyle ie alnmadm sordum. Onlar da, Biz bilmiyoruz. Gidin farkl mercilerde soruturun. dediler. Aradan bir ay geçti tekrar soruturdum, tekrar ayn eyleri söylediler. Soruturma devam etti. Ben umudumu kaybetmedim, bekledim. En son 9 Mays Perembe günü istihdam talebimizin uygun görülmediini içeren bir evrak geldi. Abim hükümlü olduundan dolay, ben de onun görüüne gitmiim diye memurluk kadrosu çkmad. ifadelerini kulland.

MADURYET GDERLSN

Abim 28 ubat süreci ve FETÖ yargsnn madurudur. Onun maduriyetinin giderilmesini beklerken biz de madur edildik. diyen Tekin, Ben burada sadece hakkm istiyorum. Onlardan sadaka istemiyorum, bir yardm talebinde bulunmuyorum. Neden madur ediliyoruz? Neden bu hak bize tannmyor? Ya bu yasa kaldrlsn ya da böyle bir umut verilmesin ve insanlar sömürülmesin. Hakkm yine soracam, sonuna kadar hakkmn arkasndaym. Zaten geciktirilmi bir haktr. Bunun bir an önce giderilmesini istiyorum. diye konutu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git