Şehit Uzman Çavuş’a son görev

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerin döşediği mayına basması sonucu 27 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erkan Sakal'ın cenazesi, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

Haberler 03.08.2017 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehidin naa Numune Hastanesi morgundan alnarak, helallik için Fatih Mahallesindeki babaevine getirildi.

ehidin ei Songül, annesi Döndü, aabeyi Okan, kardeleri Kadir ve Fatmanur Sakal ile dier yaknlar bu srada gözyalarna hakim olamad.

ehidin tabutu daha sonra Kale Camisine götürüldü. Burada elinde ehidin fotorafn tayan ei Songül Sakal, Canmn içi, bir tanem alamayacam. Canm neredesin, biz senden razydk, Rabbim de senden raz olsun. diyerek tabuta sarld.

ehidin annesi Döndü Sakal ise Dimdik duruyorum. diyerek olunun fotorafn öptü.

Tören boyunca belediye görevlilerinin alana gül suyu skt görüldü.

Öle vakti klnan cenaze namaznn ardndan ehidin naa, bir süre top arabasnda tand ve cenaze aracna konuldu.

ehit Erkan Sakaln cenazesi, Yukar Tekke Mezarlndaki Garnizon ehitliine defnedildi. Bu srada anne Döndü Sakal ve ehidin ei Songül Sakaln fenalatklar ve ambulansa götürüldükleri görüldü.

Törene katlan Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, tabutun üzerindeki Türk bayran ehidin eine teslim etti. Sivas Valisi Davut Gül de ehidin annesi Döndü Sakala bir Türk bayra verdi.

Cenaze törenine, ehidin ailesi ve yaknlarnn yan sra AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyldz, Belediye Bakan Sami Aydn, dier ilgililer ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git