Şehit uzman onbaşı kalp krizinden ölen yengesiyle son yoluculuğuna uğurlandı

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi Gürbulak mevkii, Karaburun köyü yakınlarında PKK’lılarca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infılak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Abdulkadir Bahçe, memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde törenle toprağa verildi.

Haberler 20.04.2017 - 13:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sahilkent TOK konutlar Büyük Hafz Camiinde yaplan törene, Van Valisi brahim Tayapan, Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Arif çetin, Ar-Doubeyazt 1. Mekanize Tugay Komutan Tugeneral Ercan lhan, askerler, polisler, kurum amirleri, ehidin yaknlar ve vatandalar katld.

Törende Abdulkadir Bahçenin ehit olduunu duyduktan sonra dün kalp krizi geçirip hastanede hayatn kaybeden amcasnn ei 70 yandaki Faime Bahçenin de ayn yerde cenazesi kaldrld. Cenazede ehidin Babas Ömer Bahçe, komutanlara sarlarak alarken olunun tabutu üzerindeki Türk bayran koklayp öptü. ehidin annesi Gönül Bahçe ise tabutun arkasndan el sallayarak Knal kuzuma doyamadan gitti demesi yürekleri dalad. Daha sonra ehidin cenaze namaz yamur altnda klnd.

TEKBRLERLE UURLANDI

Cenaze namaznn ardndan ehit Abdulkadir Bahçenin Türk bayrana sarl naa bir süre tekbirler eliinde tanarak cenaze aracna brakld. Gençler ellerinde Türk bayraklaryla ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar atarak bir süre yürüdü. ehit Bahçenin cenazesi daha sonra Van Yolu Mahallesindeki Halim Hoca Mezarlnda topraa verildi. Ayn mezarlkta ehit Bahçenin amcasnn ei Faime Bahçenin cenazesi de topraa verildi.

Ana Sayfaya Git