Şehit yakınlarının kutsal toprak özlemi son buluyor

Şanlıurfa'da kutsal topraklara gidebilmek için yıllardır bekleyen şehit yakınları, Diyanet İşleri Başkanlığınca şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarına sunulan imkan sayesinde hacca gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Haberler 24.03.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnn ehitlerin anne, baba, e ve evlenmemi çocuklaryla gaziler ve eleri için sunduu kurasz hac imkanna anlurfada 69 ehit yakn ve gazi müracaat etti.

Yllardr kuraya katlmalarna ramen isimleri çkmad için hacca gidemeyen ehit yaknlar, imdi özlemini duyduklar kutsal topraklara kavuacak olmann mutluluunu yayor.

Hakkarinin emdinli ilçesinin krsalnda 2011 ylnda terör örgütü PKK üyelerinin saldrs sonucu ehit olan Er Mehmet Topraksürenin annesi Anzeliha ile babas hsin Topraksüren de imdiden hac heyecan saran ehit yaknlarndan.

Anzeliha Topraksüren, 20 yandaki olu Mehmetin 6 yl önce emdinlide ehit olduunu söyledi.

Olunun acsn halen ilk günkü gibi yaadn dile getiren Topraksüren, ehit annesi olduu için de gurur duyduunu belirtti.

ehit olu Mehmetin askerde tamirci olduunu anlatan Topraksüren, unlar kaydetti:

Hemen her gün beni arard. ehit olmadan önce akam konumutuk. Ertesi gün komutan arad. Bana dedi ki Size ne mutlu ki Mehmet gibi bir evlat yetitirmisiniz diyerek ehitlik haberini verdi. Komutanlar Mehmetinden çok razym, görevini tam yaparm. Onun orada çektii görüntülerine bakyorum mutlu oluyorum. ehit annesi olduum için çok mutluluyum. Bu vatan için bir Mehmet deil bin Mehmet feda olsun. ehit ailesi olduumuz için ükrediyoruz. Olum ehit olmadan önce hac bavurusunda bulunmutuk fakat bir türlü ksmet olmuyordu. Allah ükürler olsun bu yl kurasz olmad için gidebileceiz.nallah hayrlsyla o topraklar göreceiz.

Baba hsin Topraksüren de eiyle uzun yllardr haca gitmeyi istediklerini, bu yl kendilerine kurasz hac imkan tannd için mutlu olduklarn dile getirdi.

- Hacca gitmek için 10 yldr bekliyordu

Olu Adnan Yasl, 2003 ylnda Mardinin Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince yolla döenen patlaycnn patlamas sonucu ehit olan baba brahim Yasl da yaklak 10 yl önce eiyle hac için bavuruda bulunduklarn fakat bir türlü ksmet olmadn söyledi.

Bu yl ehit yaknlarna tannan kurasz hac imkanyla hacca gidecekleri için heyecanl olduklarn anlatan Yasl, Olum 14 yl önce Nusaybinde 5 arkadayla birlikte ehit oldu. Olum ehit olduunda 20 yandayd. çok iyi bir insand. Allah ona ehitlii nasip etti. Ksmet olursa onun sayesinde hacca gideceiz. Emei geçenlerden Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

ehit Aileleri Yardmlama ve Dayanma Dernei anlurfa ube Bakan Mehmet Yavuz da Türkiyede daha önceki yllarda ehit ve gazi yaknlarna hac kontenjann yüzde 5 olduunu, bu yl Diyanet leri Bakanlnn kurasz hac uygulamasnn kendilerini sevindirdiini söyledi.

Geçen yllarda ehit yaknlarna tannan kontenjann az olmas nedeniyle skntlar yaandn belirten Yavuz, unlar kaydetti:

Bu yl hacca gitmek isteyen ehit ve gazi yaknlarnn says art. anlurfa genelinde 69 ehit yakn hacca gitmek için bavuruda bulundu. Bu konuda emei geçen bata Cumhurbakanmz, Babakanmz ve Diyanet leri Bakanmza teekkür ediyoruz. Kutsal topraklara gidecek olan ehit aileleri ülkemizin birlik ve beraberlii için dua ediyorlar. Özellikle önümüzdeki günlerde yaplacak halk oylamasnda devletimizin yannda olacaklarn belirtiyorlar. ehit yaknlarna tannan bu hak için tüm yetkililere teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git