Şehit Yıldırım, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı

Bingöl'ün Genç ilçesinde nöbet kulesinden düşerek şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Halil Ulaş Yıldırım'ın (29) cenazesi, memleketi Ankara'da düzenlenen cenaze töreninin ardından, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberler 11.12.2019 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gen ilçesindeki Güzeldere Jandarma Karakol Komutanlnda görev yapan Jandarma Astsubay çavu Halil Ula Yldrm, dün sabah nöbet kulesindeki keskingöz termal kamerasnn klfn takmak için kuleye çkt. Ayann kaymas sonucu kuleden düerek ar yaralanan Yldrm, hastanede yaplan müdahaleye ramen kurtarlamayarak ehit oldu.

ehit Yldrmn cenazesi, dün akam Bingölde düzenlenen törenin ardndan memleketi Ankaraya gönderildi. ehidin cenazesi, bu sabah ailesinin evine getirilerek helallik alnd. Daha sonra ehit Yldrm için Ahmet Hamdi Akseki Camiinde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, çileri Bakan Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlar, BBP Genel Bakan Mustafa Destici ile ehidin ailesi ve çok sayda kii katld.

ABLASI ASKER SELAMIYLA UURLADI

ehidin cenazesi, öle namaz sonras klnan cenaze namaznn ardndan top arabasna konularak camiden darya çkarld. ehidin annesi Emine ve ablas Burcu Yldrm, törende gözyalarna bouldu. ehidin ablas Burcu Yldrm askeri aracn geçii srasnda, asker selam vererek ehit kardeini uurlad. ehidin cenazesi, Cebeci ehitliinde topraa verildi.

Ana Sayfaya Git