Şehitler anıldı

Diyarbakır ve ilçelerinde, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle törenler düzenlendi. Mevlitler okutuldu.

Haberler 18.03.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 102. yl dönümü nedeniyle, Diyarbakr ve ilçelerinde bir dizi etkinlikler düzenlendi.

DYARBAKIRDAK ANMA

Diyarbakr Valilii, l Müftülüü ile Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü tarafndan 18 Mart çanakkale Zaferinin yl dönümü münasebetiyle Ulu Camiinde mevlit okutulup eker datld. Mevlit program hakknda bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakr l Müftüsü Burhan leyen 18 Mart çanakkale Zaferinin yl dönümü dolaysyla mevlit programn düzenlediklerini söyledi.

slam corafyasnn pek çok köesinden gelip çanakkalede cann feda etmi, binlerce ehit olduunu belirten leyen, Bu emaneti ve vatan bize hediye olarak brakm ehitlerimizin ruhunu ad etmek üzere için mevlitler, hatimler ve dualar ediliyor. çanakkaleden günümüze kadar yurdumuzun özgürlüünde; ülkemizde ezann, Kurann, bayran özgür olarak dalgalanmasnda cann feda etmi bütün ehitlerimiz için, okunan hatimlerin inallah duas yaplacak. dedi.

leyen, Bununla birlikte önümüzdeki günlerde de huzur, afiyet içerisinde bütün slam corafyasnda, Anadolu topraklarnda huzur, afiyet kardelik ve dayanma içerisinde yaamamzn devam için dualar edilecek. Rabbimizden niyazmz, rabbimiz hem ehitlerimize rahmet etsin hem de geleceimize, insanmza shhat, selamet ve huzurlu günler nasip etsin. ifadelerini kulland.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar ise Diyarbakr Valilii ve müftülük tarafndan Ulu Camide ehitlerimizi anma adna bir mevlit program düzenlendi. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü olarak ehitlerimizi saygyla yd ediyoruz. Biz de mevlit programnn ardndan cami cemaatine ikramlarmz sunacaz. eklinde konutu.

HANDEK ETKNLK

Hani stanbul Borsa mam Hatip Lisesi konferans salonunda yaplan program, Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Yaplan konumalarn ardndan örenciler çanakkale ehitlerini anlatan iirler okundu.

Programa, çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda Hani Belediyesine Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam aban Arda Yazc, l Milli Eitim Müdürü Zeki Kaya, lçe Emniyet Evran Bolat Canbolat ve ehit yaknlar ile örenciler katld. Törenden sonra programa katlanlara çikolata ikram edilerek, bayrak hediye edildi.

ERGANDE MEVLT

Ergani Kaymakaml, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 102. yl dolaysyla ehitler için mevlit okuttu.

Merkez Camisinde cuma namaz sonras okunan mevlitte çanakkale ehitleri ve Mehmet Akif Ersoy için dua edildi, Kuran- Kerimden ayetler okundu.

Mehmet Akif Ersoy, çanakkale ve tüm ehitler için mevlit duasn lçe Müftüsü Abdurrakip Arslan yaptrd.

Mevlide, Ergani Kaymakam Mesut çoban, lçe Jandarma Komutan Binba Tolga çemrek, kamu kurum ve kurulularnn yetkilileri ile çok sayda vatanda katld.

SLVANDA ANMA

Silvan ilçesinde ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 102. yl dolaysyla tören düzenlendi.

Hükumet Kona önünde düzenlenen törende ehitler için dua edildikten sonra programa Silvan Kaymakaml Kültür Merkezi Konferans salonunda devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konumalarn ardndan Kahramanlk Türküleri dinletisi ve sinevizyon gösterisi yapld.

Program, ilçe Kaymakam Adem çelikin ehit ailelerine ve gazilere polis evinde verdii öle yemeinin ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git