Şehitler için son görev!

Helikopter şehitleri törenle memleketlerine uğurlandı.

Haberler 20.04.2017 - 08:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TUNCELnin Pülümür lçesine bal Sargül Köyü krsalnda, olumsuz hava koullar nedeniyle dün düen polis helikopterinde ehit olan 12 kii için Elaz Havalimannda uurlama töreni düzenlendi. çileri Bakan Süleyman Soylunun ve ehit yaknlarnn da katld törende, ehit cenazeleri gözyalar arasnda memleketlerine uurland.

Pülümür lçesinden havalandktan 10 dakika sonra irtibat kesilen, daha sonra olumsuz hava artlar nedeniyle Sargül Köyü krsalnda bulunan Hamzaboaz yaknlarnda düen polis helikopterinde ehit olan 12 kii için Elaz Havalimannda uurlama töreni düzenlendi.

EHTLER çN SON GÖREV

ehitler; Hakim Onur Alan, ehit komiser Abdullah Ortanca, polis memurlar Saddetin Demir, Ekrem Dereli, Murat Ködük, Azam Güdendede, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Canda Kaplan, Hasan Yldrm, pilot Dilaver Karsavuranolu ve Astsubay Kdemli çavu Yavuz Selim Karaman için düzenlenen törene çileri Bakan Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Gürler, Emniyet Genel Müdür Selami Altnok, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elaz Valisi Murat Zorluolu, Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, Malatya Valisi Mustafa Toprak, 8inci Kolordu Komutan Korgeneral Ylmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Salih Karata, Tunceli Emniyet Müdürü Dou Ate, Elaz Emniyet Müdürü Doan Cangül, Ordu Belediye Bakan Enver Ylmaz, ehit yaknlar ve silah arkadalar katld.

GÖZYALARI SEL OLDU

ehit cenazelerinin alana getirilmesiyle balayan törende, ehitlerin özgeçmileri okundu. Daha sonra Tunceli Valisi Osman Kaymak yapt konumada, terörle mücadeledeki kararln devam edeceini belirterek, Terörle mücadelede verdiimiz ehitler, gerekse bu gibi kazalar sonucu verdiimiz ehitler, ülkemizin birlik ve beraberliini salamak konusundaki kararllmz etkilemeyecek. Aksine daha sk bir ekilde birbirimize kenetlenerek, bu zor günleri aacamz ifade etmek isterim. Aziz vatanmz uruna cann feda etmekte çekinmeyen ve ehit düen aziz ehitlerimiz; geride braktnz aileleriniz bizlere emanettir. Gözünüz arkada kalmasn. Sözlerime son verirken bu aziz vatan uruna canlarn veda eden yiit kardelerin ve bütün ehitlerimizin sayg ve rahmetle yad eder ruhlarnn ad olmasn Cenab Allahtan niyaz ederim. ehitlerimizin kederli ailelerine, emniyet, jandarma ve Adalet Bakanl tekilat mensuplarna sabrlar dilerim. Ruhlar ad olsun, mekanlar cennet olsun dedi.

MEMLEKETLERNE

Elaz Müftüsü Yusuf Sarkayann yapt duann ardndan, ehit polis memurlar Hasan Yldrm ve Canda Kaplann naa topraa verilmek üzere ambulanslarla memleketleri Malatyaya karayolu ile uurlanrken, ehit Hakim Onur Alan Ordu, Pilot Dilaver Karsavuranolu çankr, ehit polis memurlar Murat Küdük Kütahya, Pilot Komiser Abdullah Ortanca zmir, Azam Güdendede Konya, Ahmet Cihan Kilci Kayseri, Mesut Özdemir Gaziantep, Sadettin Demir Krehir, Ekrem Dereli Balkesir ve Astsubay Yavuz Selim Karaman çoruma gönderilmek üzere Ankaraya 3 uçakla uurland.

Uurlama töreni srasnda fenalk geçiren ehit yaknlarn çileri Bakan Süleyman Soylu ve beraberindeki protokol üyeleri sarlarak teselli vermeye çalt.

Ana Sayfaya Git