Şehitler uğurlandı

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-3 Harekatı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuşlar Aslan ile Şahin memleketleri Osmaniye ve Yozgat'ta son yolculuklarına uğurlandı.

Haberler 27.08.2019 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyinde devam eden Pençe-3 Harekatnda PKKl teröristlerle çkan çatmada ehit olan Piyade Uzman çavu Üzeyir Aslan (28), memleketi Osmaniyenin Düziçi ilçesinde son yolculuuna uurland.

ehit Aslann, Osmaniye Devlet Hastanesi ek binas morgundan alnan Türk bayrana sarl tabutu, helallik alnmak üzere Uzanban Mahallesindeki babaevine getirildi.

Burada helallik alnmasnn ardndan Aslann cenazesi, silah arkadalarnn omuzlarnda cenaze namaznn klnaca rfanl Camisine götürüldü.

ehidin babas Mehmet ve annesi Sultan Aslann, tören srasnda ayakta durmakta güçlük çektii görüldü.

Baba Aslan, teröre tepki göstererek, Vatan sa olsun, ehit babas oldum ona seviniyorum. ehit babas oldum, ne alayacam. Cumhurbakanmz izin verirse ben de olumun silahn alp gideceim. Olumun silahn verin. Tek olum, iki olum olsa onu da salardm. Benim arkamda devletim var, o itlerin arkasnda kim var? ifadelerini kulland.

Evli olan ehidin cenazesi, l Müftüsü Ali Rza Tahirolunun kldrd namazn ardndan çamiçi Mezarlna defnedildi.

Bu arada, törene ellerinde Türk bayraklaryla katlan vatandalar da ehitler ölmez, vatan bölünmez slogan att.

Cenaze törenine, ehidin ailesi ve yaknlarnn yan sra Adalet Bakan Yardmcs Zekeriya Birkan, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Cokun, baz milletvekilleri, MHP Genel Bakan Badanman Doç. Dr. Ruhi Ersoy ile kent protokolü ve çok sayda vatanda katld.

Irakn kuzeyinde devam eden Pençe-3 Harekatnda bölücü terör örgütü PKK mensuplaryla çkan çatmada 3 asker ehit olmu, 7 asker yaralanmt.

ehit Uzman çavu ahin Yozgatta son yolculuuna uurland

ehit Uzman çavu Yunus ahin de memleketi Yozgatn Boazlyan ilçesine bal Elence köyünde topraa verildi.

ehit ahinin cenazesi rnaktan helikopter ile Boazlyan ilçesine oradan da karayolu ile Elence köyüne getirildi.

Baba evinde helallik alndktan sonra öle vakti ahin için köy meydannda cenaze töreni düzenlendi

Burada ehidin yaknlar tabuta sarlarak göz ya dökerken, daha önce çocuklar ehit olan 4 ehit annesi de Yunus ahinin annesi aziye ahine destek oldu. ehit Hakan Demircinin annesi erife Demirci, tabuta sarlp alarken Yunus, Hakanma selam götür, gözlerinden öp. dedi.

ehit babas Nebi ahin de cenaze namaz sonras, 3 çocuunun bulunduunu birini vatan için ehit verdiini söyledi.

ahin, gerekirse dier olunu da ehit vereceini belirterek, Allahm vatanmz milletimizi bu hainlerden korusun, onlara frsat vermesin. Bir kzm bir olum var, gerekirse onlar da bu vatan uruna ehit veririm. dedi.

l Müftüsü Salih Sezik tarafndan kldrlan cenaze namaznn ardndan ehit ahinin naa, köy mezarlna defnedildi.

Törene ehidin ailesi ve yaknlar ile Yozgat Valisi Kadir çakr, AK Parti Yozgat milletvekilleri Bekir Bozda ve Yusuf Baer, MHP Yozgat Milletvekili Ethem Sedef, Yozgat Belediye Bakan Celal Köse, l Jandarma Komutan Albay Bilgihan Yeilyurt ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git