Şehitlere böyle ulaştılar

TUNCELİ’nin Pülümür İlçesinde meydana gelen helikopter kazasının ardından ilk yardım ve kurtarma çalışmaları için olay yerine ilk giden AFAD, UMKE, 112 Sağlık Ekipleri, kar ve şiddetli soğuğa aldırmadı.

Haberler 21.04.2017 - 07:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pülümürün Kocatepe Köyü krsal kesiminde kötü hava koullar nedeniyle geçen 18 Nisanda düen polis helikopterinin enkazna ulamak için aralarnda Diyarbakr, Tunceli, Erzincan olmak üzere 10 ayr bölgeden AFAD, UMKE, 112 Salk ekipleri, harekete geçti. Pülümür lçesine 35 kilometre uzaklktaki Kocatepe Köyüne ulaan ekipler, helikopterin 19 kilometre uzaklktaki Sargöl Yaylasnda dütüünün bildirilmesi üzerine, kardan kapal yola yaya olarak devam ettiler.

Kar ya ve tipiye ramen, uzun bir yürüyüün ardndan saatler sonra helikopter enkazna 1 kilometre yaklaan Erzincan AFAD ekibi, ilk gün olay yerine gidemedi. Hava scaklnn sfrn altnda 18 derece olduu bölgede, donma tehlikesi geçiren ekipteki uzmanlar, havann kararmas üzerine geri döndü.

BÖYLE ULATILAR

Yaklak 20 haneli Kocatepe Köyünde yüzlerce görevli, kazazedelere ulamak için bir araya geldi. Köy içerisinde bulunan kahve kriz merkezi haline getirildi. AFAD, UMKE, 112 ekipleri bir süre bekledikten sonra havann düzelmesi ile birlikte gece saat 01.00 sralarnda yeniden harekete geçti. Gece yars balayan operasyon, sabahn ilk klarna kadar devam etti ve deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki enkaz alanna ulaan ekipler, malzemeleri kendi çabalar ile helikopterin dütüü alana tad. Helikopter enkaznda saatler süren, kesme, açma ileminin ardndan, ehitlerin cenazeleri çkarld. Sabaha kadar süren çalmann ardndan yakn bir noktaya ini yapan helikopter, ehit cenazelerini alarak Elaza götürdü. Olaanüstü çabalarndan dolay AFAD, UMKE, 112 ekipleri, tüm yurdu yasa boan helikopter kazasndaki görevlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git